fbpx

Állatvédők szakították félbe Hamilton és Wolff szereplését

A PETA állatvédő szervezet tagjai szakították félbe a Mercedes versenyzőjét Lewis Hamiltont, valamint csapatfőnökét, Toto Wolffot.

A 2023 Forbes Iconoclast Summiton konferencián vettek részt, és épp a pódiumon voltak, mikor a PETA az alaszkai Iditarod kutyaszánverseny elleni tiltakozásának adott hangot a rendezvényen.

A tiltakozók felszólították Hamiltont, hogy „használja a befolyásásosságát” arra, hogy ösztönözze a Liberty Media-t, hogy szüntesse be az Iditarod versenyhez való kapcsolódását. Ugyanis az F1-et is tulajdonló vállalat a kutyaszán verseny szponzora.

Wolff valamit reagált is a felszólaló nőnek, míg Hamilton feszülten figyelte annak mondandóját.

Az Iditarod verseny egy évente megrendezett 1500 km-es kutyaszánverseny, amely népszerű sportesemény Alaszkában. A PETA állítása szerint több mint 150 kutya pusztul el a versenyek során „kimerültség, betegség vagy sérülés” miatt.

A versenyt az alaszkai távközlési vállalat, a GCI Communication Corp támogatja, amely a Liberty Media-hoz tartozó Liberty Broadband leányvállalata.

A PETA azért „fordult Hamiltonhoz”, mert a hétszeres világbajnok maga is lelkes aktivista, ha a társadalmi egyenlőségért, vagy környezetvédelemért, állatvédelemért való küzdelemről van szó. Emellett ő maga is kutyatartó.

A PETA azonban nem mindig csak kritizál. Legutóbb köszönőlevelet írtak Charles Leclercnek, amiért felhívta a figyelmet egy a pályán lévő macskára.

A PETA állatjogi szervezet Leclerc-t méltatja egy cica miatt!

Forrás :