fbpx

Verstappen örömmel versenyezne a Ferrarinál, de…

Max Verstappen elismerte, hogy remekül érezné magát, ha egy nap a Ferrari versenyzője lehetne.

A 25 éves pilótát 2028 végéig köti szerződés a Red Bullhoz, és az olasz Rossomotorinak elmondta, hogy az, hogy ezen túl is marad-e ott, „attól függ, mennyire leszünk versenyképesek akkor”. A holland 2023-ban úgy tűnik, hogy zsinórban a harmadik versenyzői bajnoki címét szerezheti meg, most így gondolkodik:

„Nekem úgy tűnik, hogy rendkívül nehéz lesz nekünk az, hogy ilyen hosszú ideig domináns projekt maradjunk. Sokan gyakran megkérdezik, hogy van-e álomcsapatom. Tudom, hogy a Ferrarinak egyedülálló történelme van a Forma-1-ben, szóval ez egy olyan istálló, amelynél remek lenne versenyezni. Ugyanakkor mindig is azt mondtam magamnak, hogy csak a legerősebb autót akarom vezetni.”

A Ferrarinál való versenyzésnél bónusz az, hogy a maranellói márka nemrég tért vissza a Le Mans-i 24 órás versenyre – és a korábbi F1-es versenyző Antonio Giovinazzival a soraiban győztek. Verstappen erre már így reagált:

„Imádom Le Mans-t és általában az hosszútávú versenyeket. Imádom nézni, ahogy GT3-as autókkal beveszik a kanyarokat a Nürburgringen. Ez minden, amit az életemben meg akarok tapasztalni, de nem 40 vagy 50 évesen, mert akkor már nem leszek a csúcson. 31 évesen pedig már nagyon régen a Forma-1-ben lennék, de biztos vagyok benne, hogy még mindig nagy dolgokra lennék képes.”

„Ezért utálni fognak”: Verstappen szerint ő és Alonso is jobb Hamiltonnál

Forrás :