fbpx

A Le Mans-i siker hatására változott a prioritás a Ferrarinál?

Hatalmas szenzációt okozva, 50 évvel a visszatérésük után egyből megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt a Ferrari. Nem túlzás, hogy Räikkönen 2007-es világbajnoki címe óta ez a márka legnagyobb sikere az autosportban.

Miközben az eddig elsődleges prioritásnak számító Forma-1-ben hosszú évek óta szenvednek, nyert helyzetből buknak el bajnoki címeket, és komoly taktikai hibákat vétenek, mind ezek mellett kiegyensúlyozatlan teljesítményt nyújtanak. Az idei 24 órás versenyen viszont ennek a szöges ellentétét produkálták az olaszok, végig megbízható, egyenletes teljesítménnyel, kiválóan felépített taktikával tudták megtörni a Toyoták egyeduralmát.

Így joggal merült fel sokakban, hogy e siker hatására megváltozott-e a márkán belül a fontossági sorrend, amire a vezérigazgató Benedetto Vigna adott választ.

„A Ferrari újra bebizonyította, hogy egyedi, akik páratlan autókat tudnak megalkotni. A cél nem is lehet más, mint tovább menni ezen a győztes úton. A gyengébb Forma-1-es szezon kezdet stresszes számomra? Nekem sokkal másabb jellegű dolgok okoznak stresszt.” – kezdte az olasz. „A Forma-1-es csapat számára ez viszont egy lehetőség, hogy fejlődjön és tanuljon ebből. Mindig jobb autót akarunk megalkotni az előzőnél, de ez minden téren igaz számunkra.”

„A sport nagyon fontos számunkra, a versenyzés a DNS-ünk része. Továbbra is elkötelezettek vagyunk a Forma-1 irányába, akár csak az endurance felé. Továbbra is mindent befektetünk ezekbe, mert sok olyan technológia lelhető fel ott, amelyek az utcai autókba is átültethetőek.” – jelentette ki.

Teljes csőd a Ferrari legújabb frissítési csomagja

Forrás :