fbpx

Ricciardo nem tudja megítélni eddig Piastri teljesítményét

Daniel Ricciardo szerint nehéz kérdés az, hogy mennyire jó a McLaren-utódja és honfitársa, Oscar Piastri a versenyülésében.

A 33 éves ausztrál annak ellenére veszítette el 2023-ra szóló lehetőségét, hogy egy éve még hátra volt a szerződéséből, miután a wokingi McLarennél alacsonyabb fordulatszámon pörgött. Az istálló új sztárja a Mark Webber által menedzselt 22 éves Piastri. Ricciardo a total-motorsport.com-nak ennyit fűzött ehhez hozzá:

„Mindig nehéz, amikor egy olyan istállót vizsgálunk, amely nem úgy teljesít, ahol lenni szeretne. Lando Norris a referencia, de nem egyszerű megmondani, hogy a tizenkettedik hely jó-e vagy sem. Szaúd-Arábia már jó irány volt Oscarnak, de azóta biztos, hogy Lando egy kicsit előrébb van. Oscar ugyanakkor a pályafutása elején jár még, tehát valószínűleg még nem lehet tőle túl sokat várni. Szerintem rendesen belecsapott a lecsóba. Az első köre jó volt Miamiban. Szóval szerintem elég jól mutatja a képességeit.”

Ricciardo a Red Bull tartalékos és nagyköveti szerepével tartja a kisujját a Forma-1 berkein belül, sőt, mellette már kommentátori feladatokat is ellát:

„Azt hiszem, ez a szépsége annak, ahol most tartok a karrieremben, hogy 10 éve ezt csinálom. Egy kicsit érettebb vagyok, és igen – mindannyiunkban van egy kis büszkeség és egy kis egoizmus. Azonban felismertem, hogy ez nem segít rajtam. Sikerült túllépnem ezen, és némi felelősséget felmutatni. Talán nem ez volt a legjobb nekem, de valószínűleg én sem voltam önmagam legjobb formájában. Szóval örülök, hogy ez a fejezet lezárult, és már csak előre tekintek.”

Ricciardo keres további 400.000 dollárt búcsúzóul a McLarenen

Forrás :