fbpx

Marko cáfolja, hogy Pérez a kirúgás szélén áll, hiszen fontos szerepe van

Dr. Helmut Marko cáfolta azokat a pletykákat, amelyek szerint Sergio Pérezt leválthatják, még mielőtt a Red Bullal két évre meghosszabbított szerződése 2024 végén lejárna.

Egyesek szerint Max Verstappen korábbi csapattársa, Daniel Ricciardo van kipécézve a mexikói helyére. Ricciardo tavaly még a McLaren aktív versenyzője volt, idén pedig a Red Bull tartalékversenyzője. Az ausztrál azonban épp a Red Bull kötelékében kezdte meg a pályafutását.

„Ez mind badarság” – idézi Markót a grandpx.news a Sport1 nyomán. „Sergio helye soha nem volt és nem is lesz veszélyben.”

A szezon elején Pérez még jó formában volt, és arra hajtott, hogy megakadályozza Verstappent abban, hogy könnyedén megnyerje zsinórban harmadik pilóta bajnoki címét 2023-ban. Utána azonban jött Miami és Monaco, a különbség megnőtt, a kritika pedig megérkezett.

„A Miamiban és Monacóban nyújtott meglehetősen gyenge teljesítménye után csak emlékeztettem Sergiót, hogy a munkájára kell koncentrálnia” – mondta Marko.

„Nem használta ki a benne rejlő potenciált, de Max személyében olyan ellenfele van, akit nagyon nehéz legyőzni. És nem csak ő, hanem bármelyik versenyző jelenleg ugyanezzel a problémával küszködne.”

Marko azonban kitart amellett, hogy a 33 éves Perez „fontos elem” az idei célok elérése érdekében.

„Szeretnénk az első és második helyen végezni az egyéni bajnokságában, és a lehető leggyorsabban újra konstruktőri világbajnokok akarunk lenni.”

A többség azonban azon az állásponton van, hogy a Red Bull tudatosítani igyekszik Pérezben, hogy ő a második számú versenyző Verstrappen mellett.

„Magára kellene koncentrálnia, és nem kellene kétségbeesetten próbálnia legyőzni Maxot. Ott kellene lennie, amikor a dolgok nem mennek optimálisan Max számára” – mondta Marko.

„Sergio jó versenye, a sikertelen barcelonai kvalifikáció után, ismét az első lépés volt a helyes irányba.”

Ha pedig Pérez újra formába lendül, akkor a Red Bull reálisabban célozhatja meg azt, hogy a szezon összes versenyét ők nyerjék meg. Azonban lehet, hogy épp Kanadában, véget ér a sikerszéria?

Kanadában érne véget a Red Bull sikersorozata? Marko aggódik!

Forrás :