fbpx

Christian Horner elárulta, mi lóghat a levegőben a Red Bull és a McLaren között

A Red Bull főnöke, Christian Horner elmondta, hogy egyáltalán nincsenek a láthatáron olyan tervek, hogy a McLarennel motorpartnerként egyesítsék az erőiket.

Az F1-es motorszerződések terén változások vannak készülőben: a Red Bull Powertrains és a Ford a 2026-os Forma-1-es szezonra és az azt követő időszakra egyesül, míg a Honda – amely a 2021-es idény végén történt „szakítás” után nem hivatalosan a Red Bullnak szállítja az erőforrásokat – az Aston Martinnal visszatér, szintén 2026-ban. Ez azt jelenti, hogy az Aston Martin megszakítja a jelenlegi motorszállítójával, a Mercedesszel fennálló kapcsolatát, és a jelek szerint a McLaren is követni fogja ezt a példát, hogy visszatérhessen az F1 csúcsára.

A McLaren Racing főnöke, Zak Brown februárban meglátogatta az energiaitalosok gyárát, ami csak tovább erősítette ezen pletykákat, míg a McLaren nemrég megszerezte a Red Bull vezető tervezőjét, Rob Marshallt, ami szintén azt sugallta, hogy ez a lépés valami sokkal nagyobb dolog része lehet. Horner azonban egyértelműen eloszlatta ezeket a pletykákat, és elmondta, hogy a Red Bullnak egyszerűen nincs lehetősége arra, hogy több ügyfelet fogadjon be, amikor már így is négy autójuk van – kettő a Red Bullnál, kettő pedig a testvércsapat AlphaTaurinál. Horner, ennyit válaszolt újságírói kérdésre:

„Nem, Rob, nem motorral megy át. A tervünk jelenleg az, hogy két alakulatot látunk el, mert nem akarjuk túlfeszíteni a húrt az első évben. És persze ezen istállók feltehetően a két Red Bull tulajdonában lévő csapat lesz.”

Norris a Red Bullhoz menne, de jobban járna az Alpine-nal?

 

Forrás :