fbpx

Kanadában érne véget a Red Bull sikersorozata? Marko aggódik!

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko azt állítja, hogy ugyan a csapata minden egyes Forma-1-es futam favoritja idén, de elismerte, hogy az „álmuk” veszélybe kerülhet Montrealban.

A regnáló világbajnokok eddig mind a hét 2023-as futamot megnyerték, sztárpilótájuk Max Verstappen ötöt, Sergio Perez pedig kettőt. Ugyan Marko úgy véli, hogy a Red Bull rendelkezik azzal az autóval, amellyel uralhatja a szezont, és megdöntheti a McLaren rekordját, amely korábban az egész szezonban csak egy futamot veszített, de elismerte, hogy a szerencse is nagy tényező. Arra a kérdésre, hogy megnyerhetik-e a zajló bajnokság minden futamát, Marko így felelt:

„Tisztán teljesítményt nézve, képesek vagyunk rá. Nem túlzás azt kijelenteni, hogy minden versenyre favoritként érkezünk. Ugyanakkor nem engedhetünk meg magunknak azt, hogy pechesek legyünk. Mivel még 15 futam van még hátra, bármi hamar megtörténhet.”

A közelgő Kanadai Nagydíjra készülve Marko elismerte a Forma-1 kiszámíthatatlanságát, hangsúlyozva, hogy Verstappennek és Pereznek is versenyképesnek kell maradnia:

„Már a jövő héten, Montrealban kihívások előtt állunk. Az álmunk megvalósulásának valószínűsége csak akkor nő, ha mindkét autónk képes lesz a győzelemre.”

Egy kanadai győzelemmel a Red Bull csatlakozna ahhoz az illusztris „100 győzelelmes klubhoz”, ahol jelenleg a Ferrari, a McLaren, a Mercedes és a Williams csapatai vannak, a statisztika szerint.

„Ezért utálni fognak”: Verstappen szerint ő és Alonos is jobb Hamiltonnál

 

Forrás :