fbpx

Hamilton reméli, hogy élete filmje olyan hatással lesz, mint a Sennáról készült

Lewis Hamilton reméli, hogy az életéről készülő Apple TV dokumentumfilm úgy inspirálja majd a gyerekeket, ahogyan azt Forma-1-es példaképéről, Ayrton Sennáról készült film tette.

A dokumentumfilm-projektet tavaly márciusban jelentette be az Apple. Ennek keretében egy filmes stáb fogja követni a hétszeres világbajnokot az F1-es paddockban és a magánéletében egyaránt. Ezt és az archív felvételeket interjúalanyok megszólalásaival kiegészítve vágják majd össze.

Bár sok részlet még nem derült ki, az már ismert, hogy a kulisszák mögötti műsort Hamilton, a sport- és médiatalentumok menedzsere, Penni Thow (aki 2021 eleje óta dolgozik együtt Hamiltonnal), valamint a Box to Box Films és a One Community készíti majd.

Hamilton elmondása szerint reméli, hogy a végső produkció megismételheti azt a példát, amelyet 1992-ben a ‘Racing Is In My Blood’ című 52 perces dokumentumfilm mutatott be, amely a háromszoros világbajnok Senna életét kísérte figyelemmel.

Ahogy az a mostani Apple TV-projektnél várható, az a film is végigkísérte Senna életét, kezdeti gokartos sikereit és F1-es áttörését a Tolemannal. Azért is volt különleges, mert ritka bepillantást engedett a brazil otthoni, brazíliai életébe.

„A dokumentumfilmem az Apple-lel együtt más érzés. Furcsa érzés, hogy egy kamera követi az embert” – mondta Hamilton.

„Az életemről szól. A karrieremről és arról az útról, amin most járok, abban a reményben, hogy azt fogom elérni, amit Ayrton Senna dokumentumfilmje tett velem gyerekként.”

„Szóval, valami új és friss talán.”

„Remélhetőleg ez alkalmas lesz erre a következő fiatal srácnak, aki megnézi, és mikor hazajön az iskolából, álmodik valamiről.”

„Remélhetőleg megnézik majd ezt, és inspirálódnak, hogy ők maguk is valami nagyszerűt csináljanak.”

Hamilton egyébként a közelgő hollywoodi, F1-témájú fikciós film alkotásában is részt vesz. Ezt a ‘Top Gun: Maverick’ rendezője Joe Kosinski, és Jerry Bruckheimer producer készíti, a főszerep pedig Brad Pitté lesz.

Hamilton fő feladata ezzel kapcsolatban a forgatókönyv finomítása lesz, hogy az a lehető legpontosabb és leghitelesebb legyen a Forma-1-gyel kapcsolatban.

Fikciós F1-es sorozat készül, a Star Wars színésznőjével!

Forrás :