fbpx

Mazepin ráfázott: Nem engedik be az Egyesült Királyságba

Egyre inkább elhalványodik minden esély arra, hogy Nikita Mazepin 2024-ben visszatérhessen a Forma-1-be.

Az orosz versenyzőt a 2022-es szezon kezdete előtt meneszetette a Haas csapat. Az orosz-ukrán háború miatt úgy ítélték, nem kívánnak semmilyen formában orosz kapcsolattal élni, így mennie kellett Mazepinnek és szponzorának, az Uralkalinak is.

A szankciók miatt tavaly nem indulhatott semmilyen motorsport eseményen Oroszországon kívül, idén azonban az ázsiai Le Mans-sorozatban rajthoz állhatott..

Nemrég zöld utat kapott arra is, hogy ismét versenyezhessen Európában, miután az Európai Unió Törvényszéke által ellene hozott szankciók egy részét feloldották.

„Nagyon örülök ennek a döntésnek, amely reményt ad arra, hogy folytathassam profi karrieremet a nemzetközi autóversenyzésben” – mondta Mazepin az AFP szerint.

„Mindent megteszek majd, hogy behozzam az elvesztegetett időt, és alig várom, hogy újra csatlakozhassak a sporthoz, amelyet szeretek, és amelynek az életemet szenteltem.”

A 24 éves versenyző nagyon szeretne visszatérni az F1-be, de erre egyre kevesebb esélye. Ugyanis nem kapott engedélyt arra, hogy az Egyesült Királyságba utazzon, és tárgyaljon az F1-es csapatokkal.

A londoni Legfelsőbb Bíróság bírája elutasította Mazepin arra tett kísérletét, hogy beléphessen az Egyesült Királyságba, ahol a jelenlegi rajtrácson szereplő csapatok többsége székel.

Ennek eredményeképpen gyakorlatilag kizárt, hogy 2024-ben visszatérhessen az F1-be.

Mazepin a jövő hónapban bíróságon fogja megtámadni a brit kormány szankcióit, miközben továbbra is küzd a motorsport jövőjéért. Ez azonban már minden bizonnyal késő lesz ahhoz, hogy bármit intézni tudjon 2024-re vonatkozóan.

„Az ideiglenes intézkedésekről szóló döntés, bár csalódást okoz, nem befolyásolja a keresetünk egészének sorsát” – fogalmaztak Mazepin ügyvédei a Tass hírügynökség által közzétett nyilatkozatukban, amelyről a Grandpx.news számolt be.

„Arra számítunk, hogy júliusban érdemben tárgyalják a keresetet, és minden okunk megvan arra, hogy reméljük, hogy az ügy tisztességes és igazságos végkimenetelű lesz, ami lehetővé teszi Nikita számára, hogy teljes mértékben visszatérjen a nemzetközi motorsportba” – tették hozzá.

Forrás :