fbpx

Leclerc megdöntötte még Senna rekordját is

Charles Leclerc teljes versenyruházatát elárverezték a legutóbbi Monacói Nagydíj után, beleértve a hazai futama alkalmából tervezett különlegesen sisakját is.

A tárgyakat az RM Sotheby árverezte el, hogy pénzt gyűjtsön az Emilia-Romagna régiót sújtó árvizek károsultjainak, ami miatt májusban elmaradt az Emilia Romagna Nagydíj. Meglepő, de Leclerc bukósisakja az RM Sotheby’s szerint rekordot jelentő 262.700 fontért kelt. Leclerc Monaco Nagydíján viselt sisakja figyelemre méltó módon többért kelt el, mint a háromszoros világbajnok Ayrton Senna 1990-es fejvédője, amelyet 2019-ben 162.000 euróért vásároltak meg.

Mindemellett, hogy a 25 éves versenyző sisakja hihetetlen összegért ment el, a monacói versenyöltözete 52.500 fontot ért. És ez még nem minden, hiszen a Ferrari pilótájának cipője és kesztyűje is elkelt külön-külön 36.100 és 17.500 fontért. Összességében tehát Leclerc versenyruhája, kesztyűje, lábbelije és sisakja közel 370.000 fontért kelt el.

Mindez az Emilia-Romagna régiónak jut, amely szintén 1 millió eurót kapott a Ferraritól és magától a Forma-1-től is.

A régió élelmiszerbankjai is megkapták az összes élelmiszert, amit az Emilia Romagna Nagydíj alatt a vendéglátóhelyeken szolgáltak volna fel. Több üzletet is elárasztottak velük.

A több héten át tartó özönvízszerű esőzések kiterjedt áradásokat és földcsuszamlásokat okoztak, amelyek több közutat, házat és falut is leromboltak.

Az AlphaTaurinál versenyző Yuki Tsunodát látták segíteni az egyik falunak az árvíz utáni helyreállításban. A japán pilóta a falu utcáinak söprésével és takarításával töltötte az idejét.

Futamot Emilia Romagna tartományában legközelebb a következő szezonban láthatjuk, mivel a jelenlegi naptárban nincs már hely az átütemezésre.

A Formula 2 és a Formula 3 is nemrég jelentette be, hogy az idei szezonban nem kerül már be egy újabb forduló a versenynaptárukba. Mindez annak ellenére, hogy mindkettő elveszített egy fordulót a törölt versenyhétvége miatt. Az F2 és az F3 paddock egyes részei hihetetlen módon térdig álltak az árvízben. Ez még inkább rávilágított arra, hogy a sportág részéről helyes döntés volt az esemény törlése.

Míg maga a versenypálya használhatónak tűnt, egyszerűen nem volt az egész alkalmas arra, hogy futamokat rendezzenek, tekintve a pusztítást, amely csak néhány mérfölddel arrébb volt látható.

A nézők biztonsága is kritikus kérdés volt, mivel több főútvonal is használhatatlanná vált az árvíz miatt.

A PETA állatjogi szervezet Leclerc-t méltatja egy cica miatt!

Forrás :