fbpx

Fikciós F1-es sorozat készül, a Star Wars színésznőjével!

A netflixes Drive to Survive sorozat sikere után a Forma-1 is kipróbálja a forgatókönyves televíziózás világát is. Egy „családi drámasorozatot fog készíteni, amely az autóversenyzés nagy tétekkel teli világában játszódik”.

A One című sorozat lesz az F1 első hivatalos, forgatókönyves, vagyis megírt sorozata – számolt be róla a Deadline.

A sorozat „egy fiktív, családi tulajdonban lévő Forma-1-es csapat viharos felemelkedésére fog összpontosítani, amint az ádáz személyiségekkel, állandóan változó riválisokkal és több millió dolláros tétekkel küzd”, és „a fikciót keveri az F1 valós világával”.

Felicity Jones angol színésznő, aki leginkább a Star Wars-film, a Rogue One főszereplőjeként ismert, a főszerepet és a produceri feladatokat is ellátja majd, de az F1 is produceri szerepet vállal a projektben.

„Megtiszteltetés, hogy részese lehetek ennek az egyedülálló és izgalmas partnerségnek a Forma-1-gyel” – modnta Jones.

„Az F1 nagy tétekkel teli világa folyamatosan a tetőfokára hágó drámát kínál, és a lehetőség, hogy egy ebben a világban játszódó sorozatot készíthetünk, izgalmas lehetőség” – tette hozzá a színésznő.

Tony To, a Bedrock Entertainment munkatársa, aki a projekt executive producere lesz, így nyilatkozott: „A One-t közös szenvedélyünk vezérelte, hogy elmeséljük azoknak a karaktereknek a történetét, akik ebben az egyedülálló világban élnek. És azt, hogy mi történik a nagyszerű és összetett sport kulisszái mögött, miközben megragadjuk az F1 hatalmas kiterjedését és léptékét.”

A projekt gyártása még nem kezdődött el, a megjelenési dátumot később jelentik be.

Nem a One lesz azonban az egyetlen hollywoodi F1-es produkció, hiszen egy még cím nélküli film is készül, amelynek producere többek között Lewis Hamilton, főszereplője pedig Brad Pitt színész lesz.

Hamilton elmondta, mit csinál pontosan Brad Pitt F1-es filmjében

Forrás :