fbpx

Sainz is örül Alonso aktuális népszerűségének

Carlos Sainz cáfolja, hogy féltékeny lenne spanyol honfitársa és barátja, Fernando Alonso újra szárnyaló népszerűségére.

A 28 éves Sainz 2021 óta van a Ferrarinál, akikkel a tavalyi Brit Nagydíjat megnyerte. Ennek ellenére a kétszeres világbajnok és spanyol honfitárs, Alonso eddigi dobogós helyezéseinek a sorozata 2023-ban visszahódította a spanyol közönség szeretetét. Sainz a Cadena Ser El Larguero műsorában beszélt erről:

„Látom és teljesen megértem. ez természetes. Kétszeres világbajnok, tehát ez nem olyan dolog, ami zavar vagy aggaszt. Az egyetlen dolog, amit hangsúlyozni szeretnék, hogy magam miatt vagyok a Forma-1-ben, de Spanyolországért is, hogy dobogós helyezéseket és győzelmeket szerezzek az országnak. Fernandonak ugyanakkor ennyi Forma-1-es év után nagyon jó érzés lehet látni, hogy az emberek újra elkötelezték magukat iránta. Szerintem élvezi ezt.”

Valóban, amíg a 41 éves Alonso idei évre az Aston Martinhoz történt átigazolása után eddig lenyűgöző volt, addig a Ferrari 2023-ra egyértelműen visszább lépett. Sainz persze védi a mundért:

„Nem panaszkodhatok, hiszen haladok. A Forma-1 mindig relatív, és a Red Bull által gyártott autó az egyik legdominánsabb, amit valaha is készítettek. Úgy tűnik, a Mercedes is megtalálta a helyes irányt ezzel a csomagjával. A Ferrarinál nem tartunk ott, ahol lenni szeretnénk – mi vagyunk magunk legnagyobb kritikusai. Azonban jelenleg ez van, és arra koncentrálunk, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle, és javuljunk.”

A maranellói istálló a múlt hétvégén egy frissítési csomagot hozott Barcelonába, de az olasz bennfentes, Leo Turrini teljes kudarcként értékelte azt. Sainz így folytatta ezért:

„Nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy az ember tudja, hogy a Red Bullt nagyon nehéz elkapni idén, ami nem azt jelenti, hogy a Ferrari nem képes rá, vagy hogy mi nem próbálkozunk. Koncentráltak maradunk, hogy a győzelmekre pályázhassunk. De egy ilyen domináns Red Bull-lal, akiken nincs nyomás, nehéz hibára kényszeríteni Maxot.”

Sainz azonban úgy gondolja, hogy a Ferrari a következő hétvégén, Montrealban egyből visszavághat:

„Szerintem Barcelona volt a legrosszabb pálya a Ferrarinak, Kanada ennek az ellentéte, tehát ott a dobogóért fogok harcba szállni.”

Sainz végül újfent tagadta, hogy a más versenyzőket a Ferrarival összefüggésbe hozó pletykák személy szerint befolyásolnák őt:

„Amikor felveszem a bukósisakomat és beszállok az autóba, nem gondolok arra, hogy más is beszállhatna az autómba. Ez az évnek a pletykálkodós időszaka, de ez olyasmi, aminek már 8 vagy 9 éve ki vagyok téve. Igaz, hogy nem segít, de személyesen nem is érint engem.”

Alonso: Könnyű a kanapén ülve ítélkezni

Forrás :