fbpx

A mai F1 olyan, mint egy karácsonyi csalódás?

Az ötszörös F1-es futamgyőztes John Watson véleményezte a mai Forma-1-et és Max Verstappent.

A 77 éves John Watson manapság szakértőként tevékenykedik. A versenyzés minden formáját nagyra tartja, az idei Indy 500-at pedig imádta. A Forma-1-et kevésbé…

„Múlt hétvégén néztem (az Indy 500-at)” – idézi Watsont az AutoWeek. „Az a verseny egy nemzeti kincs. Még most is libabőrös leszek. Micsoda fantasztikus show. És alig tudtam elhinni a célba érést.”

„Szerintem fantasztikus show volt. Őszintén. Az egyik legnagyobb látványosság volt, amit valaha láttam.”

Watson azt is elmondta, hogy még mindig nézi a Forma-1-et, és még mindig szereti, noha már meglehetősen kiszámíthatóak a versenyek.

„Nézem őket, igen” – mondta Watson. „Hogy szórakoztat-e az más kérdés. Minden egyes alkalommal, amikor a futam rajtjához érsz, kicsit olyan, mint amikor gyerek vagy, és olyan az izgalom, mint amit a karácsonyt várva érzel.”

„Aztán eljön a szenteste, lefekszel, a Mikulás eljön, és elhozza mindazt, amiről írtál egy listát, amit szerettél volna. Aztán felébredsz karácsony napján, és arra gondolsz, hogy ‘Hát, én nem erre gondoltam, és nem ezt akartam’. Csalódást okoz, és azt hiszem, hogy a (mai Forma-1) is ilyen csalódást okoz.”

De azért nem minden karácsonyt, vagyis versenyt érez csalódásnak.

„Most van néhány jó Forma-1-es futam” – mondta Watson. „És remélhetőleg idén is látunk még néhányat. De az olyan helyeken, mint Monte Carlo – ahol az autók egyszerűen túl nagyok a pályához – egyszerűen nagyon-nagyon nehéz utat találni egy versenyképes autónak. Spanyolországot nem láttam, de követtem, ahogy tudtam. És az egy Max-séta volt.”

Watson 152 F1-es versenyen indult, legjobb eredménye egy bajnoki 3. hely volt.

„Imádom a Forma-1-et, ez volt az életem” – mondta Watson. „De az elmúlt évtizedekben egy-egy márka dominanciáját láttuk – a McLarené volt a 80-as években, aztán a Williamsé a 90-es években, majd a Ferrarié, a Benettoné.”

És folytathatnánk a sort, hogy a Red Bullé, a Mercedesé és most ismét a Red Bullé.

„A dominancia véleményem szerint soha nem tesz jót egyetlen sportágnak sem.”

„Ez a kiszámíthatóság (a Forma-1-ben), szerintem rossz. Max ragyogó munkát végzett, a Red Bull ragyogó munkát végez. Mindenki másnak le kell szállnia a tudodmiről, és elvégezni a munkát.”

Hozzátette, hogy a Red Bull előnye elsősorban az aerodinamikából fakad, mert Adrian Newey „az a fickó, aki a vízen jár”.

Mindenki motorsportol NYEREMÉNYJÁTÉK!

Forrás :