fbpx

A Belga és a Holland Nagydíj szervezőinek sem tetszik az ötlet a jövőjükkel kapcsolatban

A Holland Nagydíj hiányozhat a 2024-es Forma-1-es naptárból – annak ellenére, hogy Zandvoortnak még 2025-ig van szerződése.

Ezt állítja a Le Soir francia nyelvű belga napilap azon hírek után, amelyek szerint Spa-Francorchamps a Liberty Mediával kötendő új megállapodás felé halad. Azt állítják, hogy Spa Belga Nagydíja minden évben csak egyetlen éves naptárhelyre pályázhat majd Zandvoorttal – a 2024-es szezontól kezdve, amikor a Holland Nagydíj nem lesz jelen. A lap szerint 2024-ben Spa ad otthont a futamnak, majd 2025-ben Zandvoortba költöznek és így tovább. Így fogalmaznak:

„A Belga Nagydíjat 2024-től kezdve csak minden második évben rendezik meg majd. Hollandiával lesz váltóban, hogy egyfajta Benelux Nagydíjat hozzanak létre. Ez egy olyan projekt, amelyet Európában is lehetne utánozni, hiszen lehetetlen versenyezni a világ többi részének hatalmas pénzügyi ajánlataival.”

A belga RTBF hírügynökségnek azonban más értesülései vannak. Ők úgy tudják, bár az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali közötti tárgyalások előrehaladott fázisban vannak, jelenleg semmi sem utal arra, hogy Belgium egy másik nagydíjjal kerülne váltóba. Az ügynökség F1-es kommentátora, Gaetan Vigneron ennyit mondott:

„Amennyiben Belgium és Hollandia a jövőben váltóra kényszerülne, akkor azt megfontolhatnák. Ugyanakkor jelenleg nem ez a helyzet. Hogy teljesen gyakorlatiasak legyünk, jobb minden második évben jelen lenni, mint egyáltalán nem. Személy szerint azonban azt hiszem, hogy a felváltva elgondolás rossz ötlet.”

2024-ben sem lesz F1-es futam Dél-Afrikában, mutatjuk mi lesz helyette

Forrás :