fbpx

Russell elmagyarázza, hogy miért esett nála az eső a Spanyol Nagydíjon

George Russell kínosnak nevezte azt a pillanatot, amikor azt hitte, hogy a vasárnapi Spanyol Nagydíj alatt eleredt az eső.

A 66 körös futam feléhez közeledve a Mercedes versenyzője, Russell a rádión keresztül közölte, hogy „eső az 5-ös kanyarban”. Ez odáig fajult, hogy a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner kidugta a fejét a pitfalról, hogy ellenőrizze ezt az állítást.

Néhány körrel később Russell újra bejelentkezett a rádión, és feltette a költői kérdést: „Jelent még valaki esőt?”, majd hozzátette: „Azt hiszem, a sisakom belsejébe izzadok.”. Erre a versenymérnöke, Marcus Dudley így felelt: „Úgy tűnik, hogy csak te jelentettél esőt. Feltételezem, hogy az izzadság lehet az oka.”

Russell, a rajtrács 12. helyéről a kockás zászlóig a remek harmadik helyen ért célba, megmagyarázta az esetet:

„Az első etapban belógott a hajam. Azt hiszem, nem teljesen sikerült a balaclavámba raknom, és ez bosszantott, mert a perifériás látásomat zavarta. Aztán ahogy izzadtam, mivel nem volt begyűrve a balaklavám alá, lecsöpögött az arcomra. Amikor fékeztem, a sisakrostélyomra folyt. Tehát a szürke felhők és a vízfoltok miatt a szemellenzőn azt hittem, hogy eső. Azt hiszem, ez egy kicsit kínos volt.”

A 35. körben Russell aztán a nap egyik előzését mutatta be azzal, hogy az 1-es kanyarban belülről bebújt Carlos Sainz mögé, miután a Ferrari pilótája megpróbálta megtörni azt, hogy húzza őt a fő egyenesben. Dudley azonnal odaszólt Russellnek: „Nem rossz munka.”, mire a brit pilóta kérdőre vonta: „Csak, nem rossz?”

Ennek hatására a csapatfőnök Toto Wolff, aki ritkán jelentkezik be a rádión keresztül, hogy elismerje a mozdulatot, hozzátette: „Igen jó volt.”

Arra a kérdésre, hogy meglepődött-e Wolff hallatán, Russell így felelt:

„Ez csak egy kis poén volt Marcusszal, mert van egy kis oda-vissza adok-kapok beszélgetésünk. Toto meg szereti a teátrális rádiós bátorító üzeneteket. Marcus és köztem az a mondás, hogy csak szépen és nyugodtan viselkedni egy helyzetben néha a legjobb módja annak, hogy eredményt érjünk el. De igen, ez egy elég tisztességes mozdulat volt Carloson, és persze, szerintem is egy kicsit több volt, mint szolid, de csak jót nevettünk az egészen.”

Russell segítene Hamiltonnak latin barátnőt találni

 

Forrás :