fbpx

Az F1 40 millió dollárt kér Las Vegastól a szükséges munkálatokhoz

Úgy tűnik, hogy a Las Vegas-i Nagydíj nem csak a jegyárak tekintetében lesz rendkívül drága.

A Las Vegas-i Nagydíj pályájának előkészítéséhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések várhatóan 80 millió dollárba (~27,5 milliárd forint) kerülnek, és a verseny tisztviselői arra kérik Clark megyét, hogy 40 millió dollárral járuljanak hozzá a munkálatokhoz – számol be róla a Las Vegas Review-Journal.

Clark megye képviselői kedden 4-3 arányban megszavazták, hogy tárgyalásokat kezdjenek az F1-gyel a kérésről. Justin Jones, Marilyn Kirkpatrick és Michael Naft biztosok a verseny tisztviselőivel való tárgyalások megkezdése ellen szavaztak.

„Nem igazán vagyok biztos benne, hogy a megye szempontjából hogyan jutottunk el idáig” – mondta az egyik nemmel szavazón biztos. „A Forma-1 már itt van. Ez nagyszerű. Nagyon örülök. … Ezt a tárgyalást egy kicsit túl későinek érzem.”

A munkások április 2-án kezdték meg a hónapokig tartó újraaszfaltozási projektet a közutakon, amelyek a versenypálya jelentős részét teszik majd ki. Ide tartozik a Las Vegas Boulevard, a Koval Lane, valamint a Harmon és a Sands sugárutak is.

A Liberty Media, az F1 anyavállalata magánfinanszírozással végzi az útépítési munkálatokat.

„Minden a közmunka, az átfogó tervezés és az építési osztály által kiadott engedély alapján történik” – mondta Terry Miller, a Miller Project Management munkatársa. „A munka, amelyet ez a határozat figyelembe vesz, csak a megyei úthasználati jog szerint végzett munkálatokra vonatkozik. … Mindezt jelenleg a Liberty Media fizeti.”

A problémát leginkább az jelenti, hogy a munkálatok már javában zajlanak, és az a gondolat, hogy az F1 némi állami támogatást kérne a munkálatokhoz, már hónapok óta érlelődött, mégis, csak most álltak elő ezzel az igénnyel.

Még Las Vegasban is lesz Verstappen-lelátő! Nem olcsó! 

Forrás :