fbpx

Verstappen nem a szponzorcipőben versenyzett, visszavette a bajnoki cipőjét

Max Verstappen a hétvégi Spanyol Nagydíjon a megszokottól eltérő cipőben versenyzett. A Red Bull versenyzője aranyszínű cipőt viselt, ugyanazt, amit az elmúlt szezonban is. Ez egy Puma cipő, annak ellenére, hogy idén már nem a Puma termékeit használja a csapat.

A Red Bull úgy döntött, hogy ruházati szponzort vált az idei szezonra. A Pumát lecserélték, helyére pedig a viszonylag új brit sportruházati márka, a Castore érkezett. Emellett Verstappen és  Sergio Pérez versenyoverallját és cipőjét az olasz Sparco gyártó szállítja idén. Ennek megfelelően Verstappent az idei szezon első hat futamán még sötétkék Sparco lábbeliben láthattuk, de Spanyolországban a holland ismét az aranyszínű Pumát viselte.

Nem kényelmesek a Sparco cipői?

„Pérez egész évben Pumában versenyzett, azokban a régi, sárga cipőiben, csak a Puma-logókat kaparták le róla. Ennek az az oka, hogy nem szereti a Sparcókat” – hívta fel rá a figyelmet Erik van Haren a Telegraaf Forma-1-es podcastjában. „Nos, Verstappen eddig a Sparco-kat viselte, de szombaton hirtelen észrevettem, hogy az arany cipőket viseli. Már tudtam, hogy mi az oka, de mégis rákérdeztem. Persze a szerződések miatt nem sokat tudott mondani róla, de azok a cipők [a Sparco cipői] egyszerűen nem jók.”

Max Verstappen Carlos Sainz, Max Verstappen, Lando Norris

 

Christijan Albers elemző és korábbi F1-es versenyző hozzátette: „Azoknak nem passzol a mérete. Ez drámai.”

Mindenki motorsportol NYEREMÉNYJÁTÉK!

Forrás :