fbpx

Valsecchi és Bobbi szexizmus miatt lett felfüggesztve az olasz Sky-nál

Matteo Bobbi és Davide Valsecchi F1-es szereplését ideiglenesen felfüggesztette a Sky Italia. A két korábbi versenyző az olasz tévétársaság F1 műsorainak szakértője. A Spanyol Nagydíj futam utáni beszélgetésük során egy szexistának minősített párbeszédet folytattak, ezért a tévétársaság vezetősége szankcionálta őket.

Vasárnap délután, a futam utáni elemzés során alig észrevehető iróniával kommentálták az élő közvetítés alatt a paddockban jelenlévők egyikét.

Bobbi a stúdióból jelezte élő adásban a 2012-es GP2-es bajnok Valsecchinek, hogy ha a háta mögé néz, egy szép „upgrade package-et”, vagyis „fejlesztési csomagot” láthat, utalva egy a háttérben álló nőre.

Erre Valsecchi azt felelte: „Tudok róla, de azt mondták, hogy nem tesztelhetjük”

A párbeszédnek a Valsecchi mellett álló kolléganőjük, Frederica Masolin vetett véget: „Nem nézhetnénk ezek [Valsecchi és Bobbi] helyett interjúkat?”

„Hallgassuk meg inkább Carlos Sainzot… kérlek” – fordult Valsecchihez, majd elé is állt, és így folytatta: „Hadd cenzúrázzalak ki!”

A La Repubblica beszámolója szerint a cég ezért úgy döntött, hogy a két kommentátort szankcionálja a következő nagydíjra, amelyet Kanadában rendeznek meg.

Egyre több vád éri az FIA elnökét

Forrás :