fbpx

Hivatalos: A Sauber volt technikai igazgatója tér vissza az Alfa Romeóhoz!

Az Alfa Romeo nyilvánosságra hozta, hogy James Key lesz a csapat új F1-es technikai igazgatója.

Key a McLarentől távozott, azóta nem volt munkája, korábbi csapatának a technikai részlegét pedig a sikertelen szezonok után jelentősen átalakították. Az egykori Toro Rosso- és McLaren-technikai igazgató szeptember 1-jén kezdi meg munkáját az Alfa Romeo technikai igazgatójaként, és Jan Monchaux-t váltja. Key így visszatér a hinwili székhelyű alakulathoz, ahol korábban 2010 és 2012 között a Sauber technikai igazgatójaként dolgozott már. A Key által tervezett C31-es négy dobogós helyezést ért el Sergio Perez és Kamui Kobayashival a volánnál a versenyképes 2012-es szezonjukban. Key így újra összeáll a McLaren korábbi csapatfőnökével, Andreas Seidllel, aki most a Sauber csoport vezérigazgatója.

A Sauber arra készül, hogy átalakuljon az Audi gyári istállójává, amikor a német gyártó 2026-ban belép a Forma-1-be. Key ezért így fogalmazott:

„Nagyon örülök, hogy visszatérhetek Hinwilbe, hogy együtt dolgozhassak a régi és új kollégákkal a Saubernél. Nagyon szép emlékeim vannak a korábban itt töltött időmről. Igen várom, hogy a csapat hosszú történelmének egyik legkritikusabb pontján irányíthassam a technikai oldalt. Egy új és izgalmas jövő felé tartunk. Hatalmas munka áll előttünk, de biztos vagyok benne, hogy a Hinwilben dolgozó alakulatunk minden egyes tagja rendelkezik majd azzal az elkötelezettséggel, elszántsággal és sikeréhséggel, amely a csúcsra juttat minket. Tudjuk, hogy ehhez időre, erőfeszítésre és kitartásra lesz szükségünk. Azt is, hogy ennek a munkának az eredménye csak a következő két szezonban és azt követően fog beérni, de előttünk áll ez a kaland, és egy ütemterv, amelyet követnünk kell. Alig várom, hogy elkezdhessünk. Köszönettel tartozom Andreasnak a belém vetett bizalomért, és alig várom, hogy megháláljam a bizalmát, és szorosan együtt dolgozhassunk az előttünk álló kihívásokon és ambíciókban.”

Seidl ennyit tett hozzá:

„Örömmel üdvözlöm Jamest itthon Hinwilben, aki csatlakozik hozzánk, hogy az istállónk jövőjét alakítsa. Az üzem, amelyet itt talál majd, sokat változott az itt töltött ideje óta. Azonban ugyanaz a lendület, ugyanaz az elkötelezettség, amely hozzájárult a csapat sikeréhez a korábbi tapasztalatai során, még mindig ugyanaz. Biztos vagyok benne, hogy ezzel az igen tehetséges és elkötelezett csapattal együtt képesek leszünk folytatni a növekedés útját, amelyre ráléptünk. James kinevezése döntő lépés ezen az úton: kiemelkedően nagy tapasztalattal rendelkezik a sportágban. Nemcsak technikai igazgatóként, hanem a csapat technikai szervezetén belül különféle más szerepkörökben is. Ő fogja vezetni a csapat technikai oldalának az átalakítási folyamatát, megadva nekünk azokat az eszközöket és irányt, amelyekre szükségünk lesz a jövő kezeléséhez. Szeretném megköszönni Jannak is az értékes munkáját, amellyel a Sauber oda jutott, ahol most van. Az elmúlt évtized legsikeresebb szezonját köszönhetjük neki, hiszen a konstruktőri bajnokság hatodik helyére kapaszkodtunk fel.”

Sauber úr büszke rá, hogy az Audi veszi át az istállóját

Forrás :