fbpx

Teljes csőd a Ferrari legújabb frissítési csomagja

A Ferrari Barcelonában bemutatott, nagyon várt nagy frissítési csomagja totális kudarc.

Ez a véleménye az ismert olasz bennfentesnek, Leo Turrininek, de kollégái az olasz szaksajtóban egyetértenek vele. A La Gazzetta dello Sport a Spanyol Nagydíj után ezt fogalmazta meg:

„A Ferrarinál egyre inkább a káosz uralkodik. A kiszámíthatatlanul viselkedő autó problémái megoldhatatlannak tűnnek”.

A Corriere dello Sport ennyit fűzött hozzá:

„A legrosszabb az, hogy a csapat nem is érti a gondokat.”

Olaszország egyik legrégebbi újságja, a Corriere della Sera pedig úgy állítja be a Ferrarit, mint a maranellói istállót, amely zsákutcában került:

„Barcelonának kellett volna az idényük fordulópontjának lennie, de a technikai újítások nem hoznak eredményt.”

Turrini eközben a Quotidiano blogján osztja a hazai csapatot:

„Olyan ez, mint egy félidő, és a Ferrari teljesen megbukott, totális kudarc. A misztikus fejlesztéseik nem működnek, és Charles Leclerc szavai a futam után a csalódásról szóltak, ódába foglalva. Fájdalmas tavasz volt ez azoknak, mint én, akik a Ferrarival együtt nőttek fel. Most attól tartok, hogy a nyár még rosszabb lesz.”

Az olasz lapok valóban lehozták Leclerc nyilatkozatát:

„Elég sok csalódást keltő napom volt idén, és ez a mostani hibátlanul illeszkedik a szezon többi részéhez. Az autót lehetetlen kiismerni. Ugyanazt a gumitípust tesszük fel a verseny két különböző szakaszában, és másképp viselkedik, még akkor is, ha ugyanazokat a dolgokat csinálom.”

A fejlesztések ellenére súlyosbodtak a Ferrari gumi problémái?

A korábbi Forma-1-es pilóta, Ralf Schumacher egyetért azzal, hogy rögös út vár az egykor nagy olasz márkára, amellyel bátyja, Michael 2000 és 2004 között ötször egymás után megnyerte a bajnoki címet velük. Ugyanakkor szerinte az új csapatfőnöknek, Frederic Vasseurnek több időt kellene adni, hogy fordítson a helyzeten. Így fogalmazott a német Skynak:

„Még csak pár hónapja van hivatalban – ehhez idő kell, és ezt meg kell adni neki. Éppen most hoz néhány új embert az alakulathoz, és még eltarthat egy darabig, amíg mindannyian elkezdenek dolgozni, de ez a munka meghozza majd a gyümölcsét. Az is benne van, hogy a Ferrari elengedi az idei szezont, sőt a jövő év elejét is.”

 

Forrás :