fbpx

Röhejesnek tartja az IndyCar legenda az F1 versenyeit, mutatjuk miért!

Az IndyCar legenda, Will Power a Forma-1-es versenyek jelenlegi állapotát vette célkeresztbe, „viccnek” nevezte ezen mezőny versengését.

Az F1 rengeteg kritikát kapott 2023-ban, mivel a Red Bull 2022-höz képest tovább növelte az előnyét a versenytársakkal szemben, és bebetonozta totális dominanciáját a mezőny élén. Mivel mindkét bajnokság gyakorlatilag már a szezon első hét futama alatt eldőlt, sok rajongó más motorsport-kategóriák és sorozatok felé fordul, hogy versenyeket lássanak, köztük az IndyCar felé.

Az IndyCar az elmúlt pár szezonban komoly népszerűségnek örvendett, amihez kétségtelenül hozzájárult a korábbi F1-es sztárok, Romain Grosjean és Marcus Ericsson felbukkanása a sorozatban. Az NBC Sportsnak nyilatkozva Power, aki az NTT IndyCar Series regnáló bajnoka, ennyit mondott:

A Forma-1 egy vicc, ami a versenyeiket illeti, de ez nem vonatkozik a pilótákra. Szenzációs versenyzőik vannak. Sajnálom őket, hogy nem tapasztalhatják meg azt az elégedettséget, amit mi a futamainkkal, mert a miénk a formaautózás legmagasabb szintje. Szerintem a Forma-1 sokkal jobb lenne, ha olyan formátumuk lenne, mint az IndyCarnak. Szeretem a technológiai és a gyártói oldalát, és szerintem ez fantasztikus. Ugyanakkor rajongóként azt mondanám magamnak, ember, mennyire király lenne, ha mindenkinek Red Bullja lenne?”

A legendás ausztrál a 2023-as idény kiszámíthatóságát és a Forma-1 aktuális állapotát is kifogásolta:

„Tudod, hogy Max Verstappen minden futamot meg fog nyerni, kivéve, ha valami nem alakul jól. Képzeld el, ha egy srác újoncként jönne, de feltehetően megnyerhetne egy futamot. Nagyon klassz lenne ezt látni. De tudod, hogy az ottani sportpolitikával ez sosem történne meg.”

Ponyva-1: „Forma-1-es” ponyvaregény földönkívüliekkel

Forrás :