fbpx

Több, mint 333 millió forintot kell fizessen Piquet Hamiltonnak, a megjegyzése miatt

Nelson Piquet nem tudta megfellebbezni a bíróság döntését, amely pénzbírságot szabott ki rá a Lewis Hamilton elleni rasszista és homofób kijelentései miatt.

Az egykori Forma-1-es pilótát márciusban 5 millió brazil realra – ami több mint 333 millió forint – büntette egy brazil bíróság. Próbálkozásai, hogy megváltoztassa az ítéletet, most végleg kudarcba fulladtak – számolt be erről a Globo. Négy emberi jogi csoport emelt vádat egyébként Piquet ellen. A 70 éves brazil háromszoros világbajnok még egy 2021 novemberében készült interjúban tett megjegyzéseket Hamiltonra. Később bocsánatot kért tőle..

Lánya, Kelly Piquet ugyanakkor meg Max Verstappen párja.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

KELLY PIQUET (@kellypiquet) által megosztott bejegyzés

Hamilton a bírósági döntés meghozatalakor, az év elején ennyivel nyugtázta a dolgot:

„Akkor, amikor ez történt, már elmondtam erről a véleményemet – de még mindig úgy gondolom, hogy általánosan nem szabadna platformot adnunk olyan embereknek, akik csak gyűlölettel vannak tele. Elismeréssel tartozom a brazil kormány felé. Szerintem egészen hihetetlen, amit tettek, hogy valakit felelősségre vontak, és megmutatták az embereknek, hogy ezt nem tolerálják. A rasszizmus és a homofóbia nem elfogadható, ezért nincs helye a társadalmunkban.”

Russell segítene Hamiltonnak latin barátnőt találni

Forrás :