fbpx

Rosberg bekérdezett, erre Horner „beszólt” a világbajnoknak

Sergio Pérez arra vonatkozó reményei, hogy esélye legyen a 2023-as bajnoki címre, egyre inkább a homályba vesznek a Spanyol Nagydíj után.

A mexikói versenyző az elmúlt futamokon sokat hibázott, Barcelonában is gondjai voltak a kvalifikáción. A 11. helyről rajtolva a 4. helyen zárt, míg csapattársa, Max Verstappen rajt-cél győzelmet aratott, jókora fölénnyel. Verstappen előnye így már 53 pont Pérez előtt.

A mexikói teljesítménye volt a téma a Sky Sports F1 műsorában is a futam után, és a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is csatlakozott, hogy megvitassák a futamot. Egy meglehetősen fagyos pillanatban aztán beszólt a 2016-os F1-es világbajnok Nico Rosbergnek, amiért az kritizálta Pérezt.

A 11. helyről a negyediken végezni megsüvegelendő eredmény, de mivel George Russell a gyengébb Mercedesben Perez mögül indult, és a 3. helyen ért célba, felmerülhetett a kérdés, hogy Pérez kihozta-e a legtöbbet az autójából. Ezt pedzegette Rosberg is.

„Christian, az előbb azt mondtad, hogy jó versenyt futott. Szerintem eléggé elmaradt a teljesítménye, különösen a verseny elején. Nem így van?” – tette fel a kérdést a német. „Tényleg összehasonlítva Max-szal, volt néhány kör, ahol elég nagy volt a különbség.”

Hornernek ez a megjegyzés nem tetszett és azt mondta, hogy Rosberg túlságosan elkényelmesedett más versenyzők kritizálásában, mióta ő maga visszavonult.

„Elég kritikus típus vagy, nem igaz? Keményen bánsz ezekkel a srácokkal” – mondta a Red Bull csapatfőnöke. „Most, hogy nem ülsz az autóban, szívesen kritizálod az összes srácot.”

„Az első körökben lemaradt, és nem indult túl jól” – tette hozzá.

„Checo versenye egyre erősebb lett, és különösen az utolsó etapban nagyon erős volt. Egyszerűen nem volt elég kör ahhoz, hogy a dobogóért harcoljon.”

Christian Horner utalt arra a vitatott incidensre is, amikor Russell,aki Pérez mellől a 12. helyről indult, az első körben letért a pályáról, és ennek következtében végül Pérez elé került. Az F1-es versenybírák nem büntették meg Russellt, aki végül a 3. helyen, közvetlenül csapattársa, Lewis Hamilton mögött ért célba.

Rosberg, aki hét évig versenyzett a Mercedesnél, megkérdezte Hornert, hogy lenyűgözte-e az elmúlt versenyeken elért fejlődésük. Horner azonban visszavágott.

„Nos, a verseny végén még mindig 23 másodperces hátrányban voltak. Jó lépést tettek előre, de van még mit fejlődnünk.”

Mindenki motorsportol NYEREMÉNYJÁTÉK!

Forrás :