fbpx

Madrid komoly ajánlattal vinné el Barcelonából a Spanyol Nagydíjat

A Circuit de Catalunyának fel kell pörögnie ahhoz, hogy megtarthassa a Spanyol Nagydíjat.

Erre utalt az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali, aki a hétvégén a paddockban arról beszélt, hogy a Spanyol Nagydíj Barcelonából Madridba költözik a jövőben. A Circuit de Catalunya erre a hétvégére kiszedte a lassú sikánjukat, és újjáélesztette az izgalmas és alattomos két kanyaros jobbost. Amikor megkérdezték tőle, hogy bevállalta-e már nyál gázon az utolsó kanyarkombinációt, Max Verstappen csak nevetett az időmérő után:

„Azt akarjátok, hogy kipróbáljam? Igen, az idő múlásával az autók egyre jobbak lesznek, szóval azt hiszem, jövőre – ha visszajövünk – akkor feltehetően meg lehet próbálni.”

A „ha” jelenleg a nagy kérdés, még akkor is, ha Barcelonának még három év van hátra a jelenlegi Forma-1-es szerződéséből. Domenicali az AS spanyol napilapnak beszélt erről:

„Ez az egyik legklasszikusabb futamunk. Vannak egyeztetéseink, hosszabbítottunk 2025-re és 2026-ra, de sok mindent fel kell újítani, amit most is tesznek. A barcelonai barátaink tudják ezt, én mindig nagyon nyílt vagyok mindenkivel. Azoknak a dolgoknak, amiket most látok, hamarabb kellett volna megtörténniük, de ez rendben van. Befektetnek, azon dolgoznak, hogy javítsák a rajongói élményt. Majd kiderül, de ahogy mondtam, a verseny segíti a rendszer fejlődését”.

Domenicali elutasítja ugyanakkor azon feltételezéseket, mely szerint egyfajta temetkezési vállalkozójává válik az F1 történetének néhány történelmi pályájának:

„Egyáltalán nem, olykor olvasok ilyesmit, és nevetek. A történelem értékes, de amit én állítok, az az, hogy ha a történelmiből a régi, elavult felé haladsz, az eléggé más.”

Domenicali azt is elismerte, hogy a madridi projekttel most egy rivális pályázat is folyamatban van:

„Vannak szerződéseink, amelyeket be kell tartani. Szóval a következő az, de nem akarok hónapokat mondani, hogy a sport javára meghozzuk a megfelelő döntést. Azonban ha azt kérdezik tőlem, hogy van-e hely két Grand Prix-nek Spanyolországban, nem hiszem, hogy ez lehetséges, bár nem akarom kizárni.”

Az egyik lehetséges megoldás egy olyan rendszer lehetne, amelyben évente egyetlen Spanyol Nagydíjat váltogatnának Barcelona és Madrid között minden évben. Erre már csak ennyit mondott Domenicali:

„Igen, ez egy olyan dolog, amiről fogunk beszélni és meglátjuk. Nem akarom elvetni ezt, de nem ez áll az egyeztetéseink középpontjában. Meg kell értenünk előbb, hogy a két projekt miképp akar fejlődni. Ugyanakkor azt garantálhatom, hogy Spanyolország továbbra is szerepel majd a versenynaptárban.”

Patatas bravas: krumpli falatok a Spanyol Nagydíjra

 

Forrás :