fbpx

A fejlesztések ellenére súlyosbodtak a Ferrari gumi problémái?

Igencsak felejthető futamot abszolvált Barcelonában a Ferrari. Nem elég, hogy Charles Leclerc pont nélkül zárt, de a hazai pályán versenyző Carlos Sainz a második helyről rajtolva csupán az ötödik lett, miközben a szintén fejlesztéseket bevető Mercedesek nagyon simán lépték le őt.

Nagy reményekkel érkezett a Scuderia Spanyoloroszágba, mivel itt vetették be az első komolyabb fejlesztésüket, amely leginkább a Red Bulléra hajazó oldaldobozból áll.

Eddig a gumi kezelés volt a csapati idei rákfenéje, ám a remélt hatást nem érték el, sőt, talán még rosszabb a helyzet, mint volt, erre Sainz futam utáni szavai világítanak rá.

„Őszintén megvallva, az egész versenyt a gumik életben tartásával töltöttem, mert tudtuk, hogy nagyon keményen használjuk őket, egyszerűen nem tudtam nyomni. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez az autónk gyenge pontja, mivel ez egy gumigyilkos pálya és eleve is két kiállásos versenyre készültünk, végig arra törekedtünk, hogy egyáltalán tudjunk legalább annyi kört menni egy etapban, amennyit szerettünk volna, de volt, hogy nm sikerült.” – kezdte értékelését.

„Az ilyen típusú, gyors kanyarokkal tűzdelt pálya felszínre hozza a gyengeségeinket. Ma visszatértünk oda, ahol szerintem valójában vagyunk versenytempóban. Ez a típusú pályák nem fekszenek nekünk.” – tette hozzá.

Verstappen sima győzelmet aratott, mindkét Mercedes dobogós

Forrás :