fbpx

Sértő megjegyzés miatt megrovást kapott az FIA-tól a Haas csapatfőnöke

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner hivatalos megrovást kapott, miután a stewardok vizsgálatot indítottak, a sajtónak csütörtökön tett megjegyzései miatt.

Steiner a Monacói Nagydíj első körében kapott büntetés miatt volt csalódott, amit német versenyzője, Nico Hülkenberg kapott. Az F1-ben az FIA által kinevezett stewardok rotációs csoportját „laikusoknak” nevezte, és azt mondta, hogy a sorozatnak állandó személyeket kellene alkalmaznia erre a feladatra, akik minden versenyen bíráskodnak. Úgy vélte, így következetesebb döntések születnének.

A stewardok szerint nyilatkozatával Steiner megsértette a Nemzetközi Sportkódex 12.2.1.k cikkelyét, amely tiltja „az olyan nyelvhasználatot…, amelyről érzékelhető, hogy… sértő, megalázó vagy helytelen”.

„Steiner úr „laikusok” szava és a más sportágak „hivatásos” személyzetére való utalása sértőnek tűnhetett, és véleményünk szerint meglehetősen sértő is volt, nemcsak a monacói versenybírák, hanem az FIA más munkatársai és számos önkéntes számára is” – áll az FIA hivatalos közleményében.

A stewardok azonban elfogadták Steiner tegnapi meghallgatásán tett nyilatkozatát, amelyben bocsánatot kért a szavaiért. Azt mondta, hogy „olyan emberekre akart utalni, akik hivatásként dolgoznak, és nem arra, hogy a stewardok nem profi módon viselkedtek”.

A kedvenc részünk a jelentésből azonban a következő:

„Steiner úr kijelentette, hogy ha sértegetni vagy megbántani akart volna valakit, akkor teljesen más szavakat használt volna. A stewardok ezt nem vitatják.”

Igaz, abban az esetben bizonyára pár kisípolandó szó is elhagyta volna a száját. 😀

Forrás :