fbpx

Ricciardo keres további 400.000 dollárt búcsúzóul a McLarenen

Daniel Ricciardo valóban végzett a McLarennel, hiszen most derült ki, hogy a volt céges McLaren autóját eladja – ami egy igazán kicsinyes lépés tőle.

Lehet, hogy az ausztrál idén versenyülés nélkül maradt a Forma-1-ben, de a kedélyes ausztrál úgy tűnik, jókedvű, és láthatóan élvezi új szerepét a Red Bull tartalékosaként, és fizetett udvari bolondként. Úgy tűnik, új erőre kapott: örül, hogy távol került a McLarentől és a csapattal szerzett csalódást keltő tapasztalatoktól.

Azonban bármennyire is úgy tűnt, hogy Ricciardo tisztességes feltételekkel hagyta el Wokingot, nem lennénk meglepve, ha sokkal inkább bántaná az egész helyzet, mint ahogy azt eddig nyilvánosan mutatta. Éppen ezért nem is annyira meglepő, hogy eladja az egyik McLaren utcai autót, amit a korábbi élcsapattól kapott a náluk töltött két éve miatt.

Az AutoTrader UK oldalán található hirdetésből kiderül, hogy a Southampton melletti New Forestben található McLaren-kereskedés adja el Danny Ric 2021-es McLaren 720S Spiderét. Ezt a 2021-es szezonban használta – abban a szezonban, amelyben simán megnyerte az Olasz Nagydíjat. Akkor ez az első győzelme volt a 2018-as Monacói Nagydíj óta. A McLarennek pedig az első (és azóta is utolsó) győzelme a 2012-es Brazil Nagydíj óta.

A 2017-től 2023-ig gyártott 720S a McLaren belépő szintű sportkocsija volt. A gyártása hivatalosan 2022 decemberében véget ért, és az új 750S vette át a helyét a wokingiak kínálatában. Bár a 720S-t „belépőszintűnek” nevezni több, mint fura. A kétüléses kabriót a McLaren M840T V8-as 4,0 literes, duplaturbós motorja hajtja. Ez ugyanaz mint amely a McLaren csúcsjárműveiben, például a Sennában és a Speedtailben is teljesít. 530 kW teljesítményű, és 0-100 km/órás sebességre 2,8 másodperc alatt gyorsul fel.

Ricciardo 720S Spiderében mindössze 6749 mérföld van, valamint egy csomó opcionális extrával rendelkezik. Ilyenek, mint a Performance Plus csomag, a kényelmi csomag, a külső szénszálas felfrissített csomag és a belső szénszálas csomag. A legjobb talán a festése, amely a McLaren Special Operations (MSO) Lantana Purple néven fut.

Nem olcsó, a McLaren-kereskedés 217.450 fontot kér érte, ami sok pénz egy olyan autóért, amelyen még Ricciardo aláírása sincs sehol.

Nem ez a 720S az egyetlen wokingi márkás , amit Ricciardo vezetett, amíg az istállónál volt. Volt egy balkormányos McLaren 765LT-je is, amelyet az Egyesült Államokban tartott – arról nincs hír, hogy eladta-e azt az autót.

Vajon mit adhatott neki a Red Bull, talán egy Honda Civic Type R-t?

Marko szerint Ricciardo nincs Verstappen vagy Pérez szintjén

Forrás :