fbpx

Norris vicces kedvében volt a jól sikerül kvalifikáció után

Lando Norris kellemes meglepetést okozott csapatának és rajongóinak azzal, hogy a Spanyol Nagydíj kvalifikációján a harmadik legjobb időt autózta a Q3-ban, így a 3. rajtkockából vághat majd neki a ma délutáni versenynek. 

A McLaren versenyzője később azzal viccelődött, hogy reméli, hogy az élről induló Max Verstappen nem fogja őt feltartani. Emellett elmondta azt is, hogy a nehéz pénteki nap után számára is meglepő volt az időmérős teljesítménye.

„Azt hiszem, az FP1 után azt mondtuk, hogy valószínűleg ez volt a szezon egyik legrosszabb első szabadedzése, ami a tempót illeti” – idézte Norrist a RacingNews365.com.

„Szóval, hogy itt vagyunk [a 3. helyen), azt hiszem, ez mindannyiunk számára elég nagy meglepetés. Azt hiszem, a hűvösebb körülmények között a dolgok egy kicsit elkezdtek a kedvünk szerint alakulni. Csak egy kicsit furcsa érzés.”

„Egyáltalán nem gondoltam arra, hogy az első háromban leszek. De nagyon örülök, hogy itt lehetek, szóval ez egy jó nap volt.”

Amikor arról kérdezték, mennyire érzi magát magabiztosnak ezek után, Norris így felelt: „Nem nagyon! Igen, nem nagyon.”
Majd így folytatta: „Soha nem tudhatod, lehet a tempó nagyon jó, és akkor elkaphatom Maxot, és megelőzhetem őt. Remélhetőleg nem fog feltartani, mint Monacóban, de majd meglátjuk!”

„Ez egy új nap, nem számítottunk arra, hogy olyan jók leszünk [a kvalifikáción], mint amilyenek voltunk, és ahogy Carlos is mondta, a rajtrács tiszta oldalán leszünk. Ezt meghagyom neki, mert élve akarok kijutni a pályáról!”

„Mindent megteszünk majd, de a cél csak az, hogy jó pontokat szerezzünk magamnak és Oscarnak [Piastri] is.”

Forrás :