fbpx

A Ferrari korrekt megoldást remél Mekies ügyében

Az év egyik legmeglepőbb váltása lehet eddig kétségkívül a belga Laurent Mekies, aki a Ferrarit hagyhatja ott, a Red Bull és az AlphaTauri kedvéért. Az ügy azonban még nincs teljes mértékben lezárva, mivel jelenlegi főnöke, Frederic Vasseur korrekt megoldást szeretne találni a tárgyalásokban.

Mint ismert, 18 év után leköszön a szezon végeztével az AlphaTauri csapatfőnöke Franz Tost, utódja pedig a Ferrari jelenlegi sportigazgatója Laurent Mekies lesz. Az AlphaTauri vezetőségi struktúráját átszervezik, a korábbi FIA-alkalmazott, Peter Bayer lesz az istálló vezérigazgatója, alá kerülne csapatfőnökként a belga.

A háttérben azonban még zajlanak az egyeztetések a Red Bull és a Ferrari között, leginkább a csapatváltás idejéről. Sajtóhírek szerint a Ferrari azonban az időt húzva szeretné, ha minél később veszítené el az egyik kiemelt emberét.

A spanyol hétvége előtt ismét ez volt a téma, amire Vassuer az alábbi módon reagált:

„Laurent továbbra is a mi alkalmazottunk, ezért találnunk kell egy megfelelő megoldást az átigazolására. Mindenképpen korrekten fogjuk ezt véghez vinni, mert nem akarok Laurent útjába állni. Ismerem és tisztelem őt. Még ha versenytársak is vagyunk, mindenkinek az az érdeke, hogy egy fair megoldást találjunk.” – jelentette ki a francia a speedcafenak.

Mi lesz akkor, ha mégsem sikerül egyezségre jutni, és Mekies marad Maranelloban? Erre már Franz Tost válaszolt.

„Ha Laurent mégsem érkezne, én akkor sem maradok. Ha más nem, akkor is itt lesz nekünk Peter Bayer, de arra számítok, hogy előbb vagy utóbb, de legkésőbb érkezik majd Laurent.” – zárta rövidre az olasz.

A Red Bull nem egy, hanem három mérnököt is veszít

Forrás :