fbpx

Verstappen elvesztette a legrégebbi és legnagyobb támogatóját

Max Verstappen elveszíti az egyik leghosszabb ideje vele szerződésben álló és legnagyobb személyes szponzorát.

Tavaly a Jumbo szupermarketlánc vezérigazgatója és tulajdonosa, a holland Fritz van Eerd pénzmosási botrányba keveredett. Ezt követően a Jumbo szinte valamennyi sporttámogatási szerződését megszüntették, kivéve a legjelentősebbet – a 25 éves, kétszeres világbajnok Verstappenét.

Az Algemeen Dagblad napilap szerint azonban ez most változik – a hírek szerint a Jumbo 2023 végén a Red Bull pilótájával is befejezi az együttműködést. Van Eerd most lelépett, és utódja, Ton van Veen szerint a Jumbónak el kell távolodnia a sportszponzorációtól:

„Max természetesen nemzeti hős, de abszolút világszínvonalon tevékenykedik. Mi egy igen jó élelmiszer-kiskereskedő vagyunk, de csak Hollandiában és egy kicsit Belgiumban. Évente több mint 20 millió eurót fektetünk be sporttámogatásba, de minden eurót csak egyszer tudok elkölteni. A Maxnak szánt összeget nem tudjuk visszaadni a vásárlónak, vagy a fenntarthatóságba, esetleg az egészségügybe fektetni.”

A nagyobb gond azonban pont az, hogy a Jumbo motorsport-szerződései állnak az előző vezérigazgató elleni büntetőeljárás középpontjában. Van Veen ezért így folytatta:

„Semmi közünk az autósporthoz és a vádakhoz. Ugyanakkor Max Verstappen és a kerékpáros csapat Jumbo-Visma esetében teljesen más okból állunk le. Ezek a szponzorációk rengeteg ismertséget hoztak nekünk, de mostanra már mindent megnyertünk, amit csak meg lehet nyerni.”

Újabb ex-pilóta magasztalta az egekig Verstappent

Forrás :