fbpx

Verstappen a teljes mezőnynek kört adhat Spanyolországban

Max Verstappen úgy néz ki, hogy maximálisan a kontrollja alatt fogja tartani a hétvégi Spanyol Nagydíjat.

A Ferrari újonnan formált oldaldobozokkal és különböző egyéb fejlesztésekkel készül Barcelonában, a Mercedes újra a „B” autójával indul, és még az Aston Martin is új első és hátsó szárnyakat kapott. Ennek ellenére a bajnokságot vezető Verstappen Red Bullja pénteken könnyedén a leggyorsabb volt az első edzésen, majd délutánra alig 2 tized alá csökkent a különbség. Egy informátor a Mercedesnél így látja a helyzetet:

„Üzemanyaggal kiigazítva a Ferrari, az Aston Martin és mi nagyon közel leszünk egymáshoz a versenyszimulációban. Az Alpine némileg le van maradva. Max pedig egy saját bolygón autózik.”

A német Auto Motor und Sport már azt találgatja, hogy a regnáló, kétszeres világbajnok Verstappen vasárnap a teljes mezőnyt lekörözheti – beleértve csapattársát, Sergio Perezt is. A 25 éves holland versenyző a Sky Italiának a pénteki nap után ennyit mondott:

„Fesztelenül éreztem magam. Nem néztem meg, hogy a többiek milyen időket mentek – nem is kell.”

A Red Bull részéről Dr. Helmut Marko hozzátette, hogy a csapat önbizalma ezen a hétvégén nagyobb, mint a szezon eddigi bármely más pontján:

„A legjobb körében Max elkövetett egy apró hibát, és az utolsó szektorban elfogyott az akkumulátora. Máskülönben még jobb ideje lenne.”

Arra vonatkozóan, hogy Verstappen milyen versenystratégiával indul majd Barcelonában, Marko ennyit árult el:

„Képesek leszünk a stratégiánkat a többiekhez igazítani.”

Ugyanakkor azt mondja, hogy a Red Bull nem követel magának minden dicsőséget a helyzetért, és kifejtette, hogy bár a pénteki nap jobb volt Pereznek a Monacóban tapasztaltakhoz képest, „nem volt képes konzisztens köridőket futni”. Így zárt:

„Igen, klassz autónk van, de van Verstappenünk is, egy korszakos tehetség. A gumikezelése elképesztő. Ő autózza a leggyorsabb köröket, és mégis jobban óvja a gumikat, mint a többiek.”

Verstappen elvesztette a legrégebbi és legnagyobb támogatóját

Forrás :