fbpx

Steiner titkol valamit az Alfa Romeo pletykákkal kapcsolatban?

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner nem hajlandó nyilatkozni azokról az állításokról, amelyek szerint az amerikai csapat tárgyal az Alfa Romeóval való együttműködésről a következő szezontól kezdve.

Mivel a Sauber az Audi felé fordul, amely jelentős részesedést vásárolt a svájci alakulatban, az Alfa Romeo jövője a Forma-1-ben bizonytalan. A Stellantis csoporthoz tartozó olasz autógyártóról azonban olyan találgatások láttak napvilágot, melyek szerint az F1-ben akar maradni, és a Haas-szal hozták kapcsolatba.

Mivel a Haasnak már van névadó támogatója a Moneygram személyében, nem teljesen kizárt, hogy az Alfa Romeo bekerülhet az amerikai csapat neve mellé, de a barcelonai nyilatkozatában Steiner erről keveset árult el:

„Sokan mondják ezt már nekem, de az egyetlen, aki ezt még nem mondta nekem ezt, az az Alfa Romeo. Nyilvánvalóan vizsgálják, hogy mit csináljanak a jövőben, de eljöttek hozzánk, hogy megnézzék, hogy állunk. Ez egy bemutatkozó volt, semmi más.”

Az Alfa Romeo vezérigazgatójával, Jean-Philippe Imparatóval a múlt hétvégén Monacóban látták őket, de Steiner rövidre zárta a történetet:

„Soha életemben nem találkoztam még a vezérigazgatóval, és csupán bemutatkoztunk egymásnak. Nyilvánvalóan nem volt semmi rejtegetnivaló. Csak annyit mondott, hogy „Helló”, és ennyi. Nem tudom, hogy mi a tervük a jövőben.”

Arra a kérdésre, hogy az istálló nevéhez esetleg az Alfa Romeót is hozzáadnák esetleg, így felelt:
„Nem tudom, mert soha nem volt szó erről, tehát nem tudom. Erre nem tudok válaszolni, mert nem egyeztettünk erről Gene-nel. Nincs semmi sem az asztalon, ezért nem is gondolok ilyesmire. Rengeteg más teendőm van.”

Az Alfa Romeo és a Haas Forma-1-es csapata 2024-re összeállhatnak

 

Forrás :