fbpx

Steiner olyat szólt, hogy épp raporton van a versenyigazgatásnál

A Haas csapatfőnökét, Günther Steinert beidézték stewardok a sajtónak tett megjegyzései miatt.

Az FIA megerősítette, hogy Steinert helyi idő szerint 14:30-kor behívták a versenyigazgatáshoz, mivel „állítólag megsértette az FIA Nemzetközi Sportkódex 12.2.1.c, 12.2.1.f és 12.2.1.k cikkelyeit, pár nappal korábban.

Az FIA nem közölte, hogy Steiner pontosan mivel keltett aggodalmat. A megsértett cikkelyek a „verseny érdekeit sértő cselekedetekre” és az FIA-nak „erkölcsi kárt vagy veszteséget” okozó cselekedetekre utalnak.

Miközben csütörtökön a sajtónak beszélt, Steiner kritizálta az előző, monacói futam stewardjait, miután versenyzője, Nico Hülkenberg öt másodperces időbüntetést kapott a verseny első körében történt incidens miatt.

Steiner a stewardokat „laikusoknak” nevezte, és felszólította az F1-et, hogy vezessen be egy állandó személyzetet, amely minden versenyen részt vesz, és bíróként ténykedik.

„Az F1 a világ egyik legnagyobb sportja, és még mindig laikusok döntenek olyan emberek sorsáról, akik milliókat fektetnek a karrierjükbe” – mondta Steiner csütörtökön. „És ez mindig vita tárgya, mert nincs következetesség. Ismétlem, nem akarok egyetlen konkrét személyt sem hibáztatni, de ha nem vagy mindig ott, ahol vagy…”

„Ez olyan, mint egy munka [de] ez nem is munka, mert egy munkahelyen kirúghatnak, mert fizetést kapsz. És ha rossz munkát végzel, kirúgnak.”

Steiner megjegyzései azt követően hangzottak el, hogy az FIA a 2021-es világbajnokság befejezése körüli felháborodást követően átfogó változtatásokat hajtott végre a versenyigazgatóságban. Michael Masi versenyigazgatót eltávolították a pozíciójából, miután megszegte a szabályokat azzal, hogy az utolsó körös újraindítást úgy szervezte meg, hogy nem engedte meg az összes autónak, hogy vissza vegye körét, amit bizonyos tekinteben befolyásolta a világbajnokság kimenetelét.

UPDATE: A RaceFans információi szerint az FIA vasárnap reggelig nem hoz döntést Steiner ügyében.

Forrás :