fbpx

Newey már többször is elhajtotta a Ferrarit az ajánlataival

Adrian Newey megerősítette, hogy több ajánlatot is visszautasított a Forma-1-ben már a Ferraritól.

A múlt hónapban az alapító Enzo Ferrari fia, Piero, aki a maranellói vállalat alelnöke, elárulta, hogy a Ferrari megpróbálta Olaszországba csábítani a 64 éves Newey-t. Így kesergett:

„Nemet mondott Luca di Montezemolónak és Jean Todtnak is. Úgy tűnik, nem akar költözni – szeret Angliában élni.”

A beszámolók szerint a Ferrari jelenlegi toborzási törekvései közepette újra megkeresték a britet – aki a történelem egyik legsikeresebb és leghíresebb F1-es autótervezője. Nemrég azonban meghosszabbította szerződését, így továbbra is a Red Bull technológiai főnöke marad. Newey az olasz Skynak adott barcelonai interjújában a korábbi F1-es versenyzőnek, Ivan Capellinek erősítette meg ezt:

„Korábban nagy volt a kísértés, hogy odaigazoljak a Ferrarihoz, hiszen ez egy legendás márka. Azt hiszem, 1993-ban kerestek meg, majd 1997-ben, amikor a Williamstől a McLarenhez léptem le. Akkoriban ez egy nagyon nehéz döntés volt. A gyerekeim még nagyon kicsik voltak, és nem akartam, hogy iskolát váltsanak.”

Amikor megkérdezték, hogy most, hogy a gyerekei felnőttek, nem csábul-e el, hogy a Ferrarihoz igazoljon, Newey elnevette magát:

„Az igazat megvallva, talán ha esetleg 20 évvel fiatalabb lennék…”

Capelli megkérdezte Newey-t, miképp sikerül ilyen sikeresnek lennie a Forma-1-ben a bajnokesélyes és gyakran totálisan domináns autóival:

„Amikor új szabályok jönnek ki, például a turbófeltöltős és normál szívó motorok közötti átmeneti időszakban, sok időt töltök azzal, hogy átgondoljam, milyen lehetőségeket biztosítanak az új szabályok.

Mindig keresem a kiskapukat – azokat a helyzeteket, amikor a szabályok egy dolgot kérnek ugyan, de nem köteleznek arra, hogy egy elképzelés alapján haladj.”

Ugyanakkor Max Verstappennek is tulajdonítja Newey a Red Bull jelenlegi dominancia-korszakát:

„Szerintem Max a tökéletes versenyző prototípusa. Elképesztő tehetsége van az autó irányításához és veleszületett vezetési képességei vannak. Amikor megérkezett, sokkal több hibát követett el, mert nagyon fiatal volt, állandóan a határokat feszegette. De most már ez egyértelműen másképp van.”

Newey figyelmeztet: A jövő F1-es autói lassabbak lesznek!

Forrás :