fbpx

Mario Andretti hívja az Indy 500-ra Verstappent, aki most válaszolt

Max Verstappen kizárta, hogy részt vegyen egy Indy 500-on, hiába tett neki ajánlatot Mario Andretti.

Amerika leghíresebb versenyét a múlt hétvégén rendezték meg, és bár rengeteg egykori Forma-1-es arc volt ott, egyetlen jelenlegi pilóta sem volt Indianapolisban, mivel a verseny egybeesett a Monacói Nagydíjjal. Míg a szériák közötti váltások korábban meglehetősen gyakoriak voltak, sőt az Indy 500 egy időkben még az F1-es szezon egy hivatalos fordulóját is betöltötte, a versenyzők váltása manapság már ritkábban fordul elő. Romain Grosjean az egyik legfrissebb példa erre, aki 2021-ben a Forma-1-es Haastól az IndyCarba igazolt, és úgy tűnik, hogy csak Fernando Alonso volt még érdekelt, aki az Indy 500 2017-es és 2020-as futamán is versenyzett.

Mario Andretti, aki 1969-ben megnyerte a versenyt, szeretne ezen változtatni, és a Forma-1 jelenlegi legnagyobb sztárját, Verstappent próbálja átcsábítani az Egyesült Államokba. Az Indy 500-on a Ziggo Sportnak Andretti elárulta terveit, hogyan próbálja meggyőzni Verstappent a váltásról:

„Az autóversenyzői közösség egy nagy boldog család, ha úgy tetszik, az összes különböző szakág. De engem, ahogy láthatod, érdekelt és kíváncsi voltam az összes motorsportos lehetőségre. A sportágunk minden csúcskategóriája iránt megvolt bennem a szenvedély. Valamint mindenhol vannak barátaim. Tehát egy nap majd beszélek Max Verstappennel, miután nyolc világbajnoki címet nyert, hogy jöjjön ide és nyerje meg az Indy 500-at is!”

A más szériákban való részvétel valóban benne van Verstappen jövőképében, de az IndyCar rajongóknak ne reménykedjenek, mivel a holland a Spanyol Nagydíj előtt megerősítette, hogy nem érdekli a dolog:

„Az igazság, hogy nagyon tisztelem őket. Van pár barátom, aki csinálja, de jelenleg én nem.”

Verstappen elvesztette a legrégebbi és legnagyobb támogatóját

 

Forrás :