fbpx

Lance Stroll a leggyengébb láncszem a mezőnyben?

Oké, lehet, hogy erősre sikerült a felütés, de bizonyos értelemben így van, ha megnézzük a számokat.

Lance Stroll 27 ponttal a 8. helyen áll a bajnokságban, amit nem tűnik gyenge eredménynek, kivéve, ha figyelembe vesszük, hogy áll a csapattársa.

Szokás mondani, hogy minden versenyző elsőszámú mércéje, az a rivális, akit a leginkább le akar győzni, nem más, mint a saját csapattársa.

A legtöbb csapatnál a csapattársak közti pontkülönbség nem drámaian nagy. Ez normális, hiszen azonos technikával hasonló eredményeket produkálnak.

Nagyobb már a különbség a Mercedesnél, jelenleg 19 pont a differencia a versenyzők közt, Lewis Hamilton javára, amiben nagyban közrejátszott George Russell melbourne-i kiesése is.

A Red Bull alaposan a rivális fejére nőtt, kétszerannyi pontja van a csapatnak, mint a második helyezett Aston Martinnak. A címvédő Max Verstappen pedig 39 pont előnyben van csapattársával, Sergio Pérezzel szemben.

A legnagyobb, nagyon látványos különbség a csapattársak között azonban az Aston Martinnál figyelhető meg. Fernando Alonso 66 ponttal gyűjtött már többet, mint Lance Stroll. Ez azt is jelenti egyben, hogy a csapat pontjainak 77,5%-át a spanyol szerezte, ráadásul szinte könnyedén. Pedig az látható, hogy a rutinos világbajnok mindenhol segíti a fiatal, bár már a 7. szezonját töltő Strollt. A kanadain azonban gyakran tűnik a legkevésbé lelkesnek a mezőnyben. Persze könnyen lehet, hogy ez csak a látszat.

Nagy kérdés tehát, hogy Stroll meddig tud még ellavírozni az F1-ben azzal a jelentős hátszéllel, hogy az édesapja a csapattulajdonos…?

De mik azok, amik azonban mégis Lance Stroll mentségére szólnak 2023-ban?

  • Egy kétszeres világbajnok a csapattársa, aki kétségkívül az egyik legjobb versenyző a világon
  • A szezont kézsérüléssel kezdte, nem tudni, hogy ez jelenleg mennyire befolyásolja
  • Az eddigi 6 versenyből kettőn nem ért célba, önhibáján kívül

Csapattársak közti pontkülönbség a Monacói Nagydíj után:

[table id=61 /]