fbpx

A Ferrari is koppintja a Red Bull-stílusú oldaldobozt

A hétvégi Spanyol Nagydíjra készülő Ferrari frissítési csomag részeként a Red Bull koncepciója felé fogja elmozdítani az oldaldobozának a kialakítását.

Az olasz alakulat arra törekszik, hogy megfordítsa a sorsukat a kiábrándítóan kezdődött idényüknek. Különösen a versenytempóval küzd az új SF-23-as autójuk. A hétvégi barcelonai futamra számos frissítést készülnek bevezetni. Az informátorok elárulták, hogy az egyik legfontosabb változtatás az oldalsó traktus koncepciója lesz.

A csapat a talajhatást kihasználó autók 2022-es bevezetése óta jól használta az inwash megoldást. Az idei szezonban is ezt folytatta annak ellenére, hogy a rajtrács nagy része a Red Bull kialakítását utánozza. Ugyanakkor látva a Red Bull egyértelmű előnyét az idei szezonban, úgy tűnik, a csapat most készen áll arra, hogy változtasson a koncepcióján, annak érdekében, hogy választ kapjon a problémáira. Bár az új oldalkialakítás nem tűnik a Red Bull változatának közvetlen másolatának, úgy tudni, hogy jelentős irányváltást jelentenek majd a Ferrari eddigi futamaihoz képest.

A változás arra utalhat, hogy az alakulat arra a következtetésre jutott, hogy a versenyeken tapasztalt gumiproblémák inkább az autó aerodinamikai aspektusaihoz, mint bármilyen mechanikai beállítási gondhoz kapcsolódnak. Ugyan az autó másképp néz ki, Charles Leclerc elbagatellizálta a drámai változásra utaló feltételezéseket, mégis reméli, hogy a módosítások segítenek a Ferrari által eddig hiányolt következetesség elérésében. Csütörtökön Spanyolországban ennyit mondott:

„Az igazat megvallva, nem várunk nagy csodákat. Mostantól minden versenyre szeretnénk megpróbálni pár apró fejlesztést hozni. Ennek jó irányba kell elmozdulnia, de nem hiszem, hogy hatalmas változást hozna.”

Leclerc azonban abban reménykedett, hogy a fejlesztések megszűntetik azon extrém problémákat, amelyek idén eddig mind őt, mind Carlos Sainzot sújtották:

„Jelenleg az a helyzet, hogy rendkívül kiélezett autónk van. Az időmérőn, az egy körös tempón az új gumikkal, és megfelelő széllel, amiről pontosan tudjuk miképp ér minket, hogyan kell vezetni az autót, az rendben van. Ugyanakkor amint egy kicsit is kimozdulunk ezekből a körülményekből, az autó összességében rengeteg leszorítóerőt veszít. Tehát, sokat dolgoztunk ezen már az új autóval. Ez segíteni fog nekünk abban, hogy ne nyerjünk akkora teljesítményt, de legalább egy kicsit egyenletesebbek legyünk a hétvége során. Remélhetőleg segít majd abban, hogy vasárnap jobb eredményt érjünk el.”

Ha Ferrari, vagy LEGO rajongó vagy, akkor meghozzuk a kedved Dániához!

 

Forrás :