fbpx

Padlót fogtak a riválisok a Red Bull padlólemeze láttán

A konkurens Forma-1-es csapatok legalább annyira megdöbbentek, mint amennyire izgatottá váltak, a domináns Red Bull nemrég leleplezett padlólemezének a részletei miatt.

Monacóban a Mercedes 2023-as autójának az alját is felfedték a fotósok sokasága előtt, amikor egy daru felemelte azt. Csapatfőnökük, Toto Wolff így elemezte a helyzetet:

„A Red Bull biztosan jobban bosszankodott, mint mi, mert nekik több titkolni valójuk van, mint nekünk. Amennyiben le akarják másolni a mi padlólemezünket, azt mondom: Hajrá!”

Ugyanakkor, a színfalak mögött az a hír járja, hogy a bikák ellenfeleit lenyűgözi a padló összetettsége és bonyolultsága, de a deszkák feketére festése is – ami azt is mutatja, hogy az autó mennyire érinti a talajt. Az Auto Motor und Sport tudósítója, Andreas Haupt, így fogalmaz:

„Biztos van egy vagy több trükkös aerodinamikai és mechanikai ügyeskedés.”

Dr. Helmut Marko biztos benne, hogy az energiaitalosok riválisai nem értik ezeket a titkokat.

„A padló kiemelkedően fontos, de ha nem értesz a többi részéhez, rendkívül nehéz másolni.”

A Williams teljesítményért felelős főnöke, Dave Robson egyetért ezzel.

„Hamar én is megnéztem a Red Bull padlóját. Annyira összetett és ívelt, hogy kétdimenziós fotókkal aligha lehet következtetéseket levonni, mert attól is függ, miképp esik rá a fény.”

Haupt azonban úgy véli, a Red Bull riválisai valójában inkább aggódnak, mint zavarba jönnek, ezért így zárt:

„Úgy hallottuk, hogy a versenytársak némileg ledöbbentek azon, hogy mennyivel előrébb járnak, és mennyivel bonyolultabb a Red Bull alja.”

A Red Bull szorosan együttműködik a Racing Pride-dal a Pride hónapban is

 

Forrás :