fbpx

Alonso máris dörzsöli a tenyerét, szórakoztató lesz szerinte a Spanyol Nagydíj

A hétvégi Spanyol Nagydíj nagy újdonsága az lesz, hogy a Circuit de Catalunya versenypálya végén található lassító sikán nem lesz, mert kiszedték.

A biztonság és az előzés érdekében az eredeti és legendás utolsó két nagy sebességű jobbos kanyart a 2007-es futam előtt eltávolították. Fernando Alonso így látja mindezt a Diario Sport kérdésére válaszolva:

„Nem nagyon szerettem. Inkább szerettem az itteni két utolsó kanyart, és hiányoztak.”

Idén február végén jelentették be, hogy a parádés régi kanyarok most visszakerültek a Forma-1-es vonalvezetésbe, amiről a pálya szóvivője ennyit mondott:

„Új védelmi és lassító rendszerek, köztük a Tecpro lehetővé teszik a kanyarok visszaállítását.”

16 évvel a fent említett módosítás után a most 41 éves Alonso bevallotta, hogy nagyon várja, hogy Aston Martinjával végigszáguldhasson a feltámasztott kanyarokon:

„Azt hiszem, valószínűleg sokkal mókásabb lesz így vezetni. Az a rész túl lassú volt az autónknak. Nem volt élvezetes ott versenyezni, de várjunk még és nézzük meg, hogy ez az új kialakítás segít-e az előzésben.”

Ugyanígy nagyon várja a kanyarokat a spanyol kollégája, Carlos Sainz. A Ferrari versenyzője így nyilatkozott:

„Szerintem látványosabb lesz, ezért teljes mértékben támogatom a Forma-1 és a szervezők döntését, hogy visszatérnek ehhez az elrendezéshez Kíváncsi vagyok, hogyan változnak majd az idők és a stratégiák a futamon.”

Barcelonában jelenleg olyan pletykák keringenek, hogy a Forma-1 a Spanyol Nagydíjat esetlegesen egy madridi utcai pályára akarja áthelyezni. Erre már a pálya főnöke, Jose Luis Santamaria reagált:

„Érvényes szerződésünk van 2026-ig  Már 33 nagydíjunk volt zsinórban, és valóban a létesítményünk fejlesztésére koncentrálunk, várjuk ezt az eseményt. Az a vágyunk és a küldetésünk, hogy hosszú évekig itt tartsuk a Forma-1-et, és a kapcsolataink kiválóak.”

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet, tehát Alonso jó ember!

Forrás :