fbpx

Merész újítás: A Magyar Nagydíjra külön közvetítés készül, gyerekeknek!

A Forma-1 és a Sky Group közösen fogja gyártani az első, gyerekeknek szóló F1-es közvetítést az idei Formula 1 Qatar Airways Magyar Nagydíjonadta hírül az F1.

A Forma-1 egy külön nemzetközi közvetítést készít, amely egyedi grafikát, hangeffekteket és különleges funkciókat tartalmaz majd, beleértve a 3D-s grafikát bizonyos kameraszögeknél, amelyek az Egyesült Királyságban és Németországban a fiatalabb közönség számára javítják a közvetítést.

Az Egyesült Királyságban a Sky Kids FYI című műsorának műsorvezetői, Braydon és Scarlett, valamint egy fiatal gokartos, Zac csatlakoznak majd az F1 világbajnokához, Nico Rosberghez és a korábbi NASCAR és IndyCar versenyzőhöz, Danica Patrickhez az F1 Juniors közvetítésben.

A versenyhétvége során a fiatal műsorvezetők különböző szerepekben próbálják ki magukat, többek között interjúkat készítenek kedvenc versenyzőikkel és más nagy nevekkel a paddockból. Natalie Pinkhammel és a Sky Sports F1 csapatával közösen vezetik a műsorokat, és élőben kommentálják a futamot.

Németországban a Sky Deutschland nyílt castingot hirdet 10 és 14 év közötti feltörekvő riportertehetségek számára, akiket meghívnak a Sky Next Generation programjába, amely az F1-es közvetítések felhasználásával speciális szerkesztői tartalmakat is tartalmaz majd a fiatalabb közönség számára.

Ian Holmes, a Forma-1 médiajogokért és tartalomkészítésért felelős igazgatója elmondta: „Szeretnénk biztosítani, hogy minden korosztályú rajongónk élvezhesse és beleszeressen a Forma-1-be, ezért nagyon izgalmas a Sky-nál régóta lévő partnereinkkel együtt dolgozni ezen a fiatalabb közönséget megcélzó projekten. Ez az első ilyen jellegű kezdeményezés a motorsportban, és már nagyon várom, hogy életre keljen a közvetítés, és hogy láthassam a műsorvezető tehetségek következő generációját!”

Jenson Button, korábbi F1-es világbajnok és a Sky F1 műsorvezetője így nyilatkozott: „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy az F1-rajongók következő generációjának lehetőséget adunk arra, hogy megmutathassák a sportág iránti szenvedélyüket és izgalmukat, mivel az F1 népszerűsége egyre nő a fiatalabb közönség körében. Lehet, hogy megtaláljuk a következő Crofty-t vagy Naomi Schiffet!”

Charly Classen, a Sport Sky Deutschland ügyvezető alelnöke elmondta: „A Sky Next Generationnel igazi úttörő munkát végeztünk a futballközvetítéseinkben, és megmutattuk, hogy mi a Sky-nál bátrak vagyunk, és készek vagyunk újragondolni a közvetítéseinket, és más irányokba is elmenni. A Sky Next Generation első produkcióira elsöprő volt a nézők reakciója, ezért most a következő lépést a Forma-1 első közvetítésével tesszük meg. Biztos vagyok benne, hogy a fiatal motorsportrajongók is izgatottak lesznek.”

Nos, kíváncsian várjuk, hogy mi fog kisülni ebből, noha egyelőre ez a lépés nem tűnik túl indokoltnak. Elvégre eddig is megannyi F1 rajongó volt és van, akik gyerekként, gyakran egészen kisgyerekként szoktak rá a Forma-1-re, normál közvetítés mellett. Nektek mi a véleményetek? Írjátok meg Facebookon, vagy Twitteren kommetben!

[socialpoll id=”2905012″]

Patatas bravas: krumpli falatok a Spanyol Nagydíjra

 

Forrás :