fbpx

Marko Schumachernek: a Red Bull teljesítményt értékeli, nem a nevet

Ralf Schumacher utalt rá, hogy a Red Bull Motorsport tanácsadójának a német családnevével van gondja, és Mick emiatt maradt le idén az AlfaTauri versenyüléséről.

Helmut Marko most válaszolt a korábbi F1-es pilótának, Ralf Schumachernek azon kritikáira, miszerint „problémája van a Schumacher névvel”. A német a Jordan, a Williams és a Toyota pilótájaként is versenyzett a pályafutása során, és a Monacói Nagydíj előtt tette a megjegyzéseket, amikor azt sugallta, hogy unokaöccsét, Mick-et mellőzték, amikor az AlphaTauri új versenyzőt keresett a Pierre Gasly Alpine-hoz való átigazolása miatti megüresedett hely betöltésére.

Az ifjabb Schumachert a Haas a tavalyi szezon végén dobta ki a csapatnál eltöltött két év után, és a Mercedes tartalékversenyzőjeként talált otthonra az idei szezonban, és Lewis Hamiltonnak és George Russellnek segít a küszködő W14-es teljesítményének a javításában. A nagybátyja a korábbi kritikájában így fogalmazott:

„Úgy tűnik, Helmut Markónak problémás a Schumacher név. Annak ellenére, hogy személyesen jókat beszélgetünk, úgy tűnik, van valami gondja Mickkel, mert másképp nem érthető nekem, hogy miért nem működött a dolog már a kezdetektől fogva.”

Az AlphaTauri ehelyett a Mercedes korábbi Formula E világbajnokát, Nyck de Vries-t választotta, a holland az idénye korai szakaszában több incidensekkel teli hétvége után került össztűz alá. Schumacher sérelmeire Marko így reagált az OE24-nek:

„Nekem nincs gondom a Schumacher névvel. Számomra Michael Schumacher a legnagyobb, és rendszeresen diskurálok Ralffal. Ugyanakkor van egy dolog, amiben összezavarodik: A Fomra-1-es programunk a teljesítményen, nem pedig a marketingen alapul.”

Máris visszatérhet Wolff segítségével Schumacher?

 

Forrás :