fbpx

Lesz-e eső a Spanyol Nagydíj versenyhétvégéjén?

A Forma-1-es hétvégét immár harmadik hete sújthatja eső, a Spanyol Nagydíjra is meglepően ritka csapadékos időjárás vár.

Imolában természetesen a tragikus árvíz miatt érthető módon törölték a futamot május elején, míg a Monacói Nagydíjra egy váratlan zápor érkezett, ami segített életet lehelni a versenybe. Most azonban a Catalunya pályáján megrendezésre kerülő Spanyol Nagydíj is szenvedhet az elemektől. A hétvége közeledtével íme a teljes előrejelzés.

Péntek

A Met Office jelentése szerint mindkét pénteki edzés várhatóan száraz lesz, bár a napos és felhős időszakok keverékével futnak majd – enyhe eséllyel záporokra. Lehetséges, hogy csütörtökön esni fog az eső, így a versenyzőknek a hétvégi beállítási adatok gyűjtése előtt fel kell gumizniuk alaposan a tiszta pályát. Ez Barcelona környékén nem jelent majd akkora gondot, hiszen a helyszín ismert arról, hogy a csapatok évek óta rengeteg tesztet folytatnak itt.

Szombat

A szombati időmérő várhatóan hasonló körülmények között zajlik majd, mint pénteken, a hőmérséklet 21 és 22 Celsius-fok körül lesz, de az esti órák közeledtével várhatóan melegebb lesz. Zápor esélye kicsi, 10 százalék körüli, de ez az adat a Monacói Nagydíj előtt ugyanígy állt, amelyet vasárnap végül eső sújtott. Míg sok előrejelzés száraz napot jósol, a weather.com Barcelonában 71 százalékos eséllyel számít záporokra a szombaton.

Vasárnap

Az előrejelzések nagyrészt hasonlóak az előző két naphoz a legtöbb előrejelzés esetében, bár a weather.com újfent kivételt képez, mivel úgy vélik, hogy a szombati kvalifikáció során jelzettnél valamivel nagyobb, 74 százalék körüli esőt jelentettek, tartósan. A szél feltehetően nem okoz majd túl nagy gondot, csak egy enyhe szellő várható délkeleti irányból a versenyzők felé, ha a hosszú rajt-cél egyenesben haladnak.

A Pókember intette le a győztes Verstappent Monacóban

Forrás :