fbpx

8 bajnoki cím után irány az Indy 500 Verstappen számára?

1978 F1-es világbajnoka, Mario Andretti azt mondja, beszélgetni fog Max Verstappennel, hogy megpróbálja az Egyesült Államokba csábítani őt.

A 2023-as Indy 500-ra a Monacói Nagydíj utáni órákban került sor. Josef Newgarden egy izgalmas utolsó körös csatát követően happolta el a győzelmet a korábbi F1-es versenyző Marcus Ericsson elől.

Mario Andretti, az 1978-as F1-es világbajnok és az Indy 500 1969-es győztese a helyszínen volt Indianapolisban, és a holland Ziggo Sportnak beszélt arról, hogyan kívánja meggyőzni Verstappent, hogy ha már egyszer beírta magát a Forma-1-es történelemkönyvekbe, akkor hajtson végre egy nagy karrierváltást.

„Az autóversenyzés egy nagy boldog család, ha úgy tetszik, az összes különböző szakágban” – mondta Andretti.

„De engem, mint láthatod, érdekelt és kíváncsi voltam az összesre. A sportágunk összes csúcsszakága iránt szenvedélyesen rajongtam. És mindenhol vannak barátaim.”

„Szóval egy nap majd beszélek Max Verstappennel, miután nyolc világbajnoki címet nyert, hogy jöjjön ide, és nyerje meg az Indy 500-at!”

Arra avonatkozóan, hogy Verstappen már elmondta, hogy nem érdekli különösebben az Indy 500-on való részvétel, Andretti elmosolyodott.

„Majd én meggyőzöm őt” – mondta titokzatosan.

Az egyetlen versenyző, aki elérte a Tripla Koronát (Indy 500, Le Mans-i 24 órás és Monacói Nagydíj győzelem), Graham Hill volt. Jelenleg két aktív versenyző van, akinek a háromból kettő már megvan. Juan Pablo Montoyának egy Le Mans-i győzelem hiányzik, Fernando Alonsónak pedig az Indy 500 hiányzik a repertoárba.

Verstappen nyert már Monacóban (kétszer is), de mivel az Indy 500-at általában ugyanazon a napon rendezik, mint a monacói versenyt, még ha vonzaná az Indy, akkor sem tudna indulni rajta, míg búcsút nem int az F1-nek.

„Nagyra értékelem, amit csinálnak. Ez őrületes. Ezek a versenyzők…” – mondta Verstappen korábban az Indy 500 kapcsán. „Nagyon tisztelem, amit ott elérnek, de nekem, különösen most, hogy már ilyan régóta vagyok az F1-ben, nincs szükségem arra, hogy ott kockáztassam az életemet, és potenciálisan megsérüljek.”

„Egyszerűen már nem éri meg, mondjuk így. Én persze megpróbálok jó lenni az F1-ben, bármit is csinálok, igyekszem jó lenni, de a Tripla korona vagy bármi más ilyesmi, nem érdekel.”
Amerikával ellentétben azon inkább érdekli a holland világbajnokot a Le Mans-ban való indulás.

Verstappen Le Mans-ban indulna, még mielőtt megöregszik