fbpx

Verstappen Le Mans-ban indulna, még mielőtt megöregszik

A kétszeres világbajnok Max Verstappen annak ellenére, hogy még mindig nagyon fiatal – 25 éves – meglehetősen régimódinak mondható. Legalábbis abban a tekintetben, hogy miként viszonyul a Forma-1 újdonságaihoz, modernizálásához.

Többek között azt is többször kifejtette már, hogy nem különösebben rajong a sprintversenyekért, és utalt arra is, hogy nem akar a „végtelenségig” a Forma-1-ben maradni.

2028 végéig azonban még biztosan marad, mivel addig él az aktuális szerződése a Red Bullal. A holland versenyző akkor 31 éves lesz. Jelenleg kétszeres világbajnok, de ahogy a dolgok állnak, jó eséllyel megszerzi idén a harmadik bajnoki címét is. Kérdés azonban, hogy hogy alakul számára a helyzet a jövőben, főként 2026 után, mikor új szabályok kerülnek bevezetésre. Könnyen megeshet, hogy 2028 végén búcsút is int az F1-nek.

„Szeretek versenyezni, különben nem ülnék otthon is a szimulátorban és nem versenyeznék abban a formában is, de az a helyzet, hogy másfajta versenyeket is szeretek telesíteni, nem csak Forma-1-et” – mondta Verstappen a Sky Sports F1-es Naomi Schiffnek.

A holland versenyző 17 éves kora óta az F1-es mezőny tagja.

„Tudom, hogy 31 éves leszek, amikor lejár a szerződésem. Akkor már nagyon hosszú ideje leszek az F1-ben, és ez rengeteg munkával jár. Rengeteget kell utazni, nemcsak a versenyekre, hanem közben utazol a gyárba, vannak marketingkötelezettségek, és én tényleg olyan ember vagyok, aki amúgy szeret otthon lenni” – tette hozzá.

„Szeretek versenyképes lenni, és szeretek nyerni, de ha nem tudod magadat teljesen motiválni, akkor eljön az a pont, ahol meg kell kérdezned magadtól, hogy tényleg folytatni akarod-e.”

Verstappen szerint egy másik tényező, ami kétségeket ébreszt F1-es jövőjével kapcsolatban, az a vágya, hogy még csúcsformában versenyezhessen olyan eseményeken, mint például a Le Mans-i 24 órás verseny.

„Szeretek Le Mans-ban, szeretek más 24 órás versenyeken részt venni, szeretem nézni, ahogy a GT3-as autók köröznek a Nordschleifén” – fejtette ki.

„Mindezeket a fajta dolgokat szeretném megtapasztalni az életemben, és nem 40 vagy 50 évesen akarom csinálni, mert akkor már nem leszek a teljesítményem csúcsán. Ha 31 éves leszek, biztos vagyok benne, hogy akkor még mindig képes leszek nagyszerű dolgokra.”

Bár Verstappen korábban hangsúlyozta, hogy a rekordok nem motiválják őt, elismerte, hogy a Red Bull autójának adottságai 2028-ban döntő tényező lehet abban, hogy milyen döntést hoz a jövőjéről.

Mit tenne, ha a Red Bull akkor is dominálna?

„Azt hiszem, nagyon nehéz lenne elmenni, az biztos.”

Más csapathoz azonban csak akkor igazolna, ha gyorsabb autót tudnának neki biztosítani.

„Az emberek mindig megkérdezik tőlem, hogy van-e álomcsapatom” – mondta Verstappen. „Tudom, hogy a Ferrarinak csodálatos történelme van a Forma-1-ben, és csodálatos csapat, ahol versenyezni lehet. De mindig azt mondtam magamnak, hogy csak a leggyorsabb autóban szeretnék ülni.”

„Néhány évet kellett várnom arra, hogy a leggyorsabb autóban ülhessek, és most már tényleg a miénk a leggyorsabb autó. És ez nagyszerű érzés.”

Kiemelte azonban, hogy jelenleg nagyon jól érzi magát a Red Bullnál.

Forrás :