fbpx

Tsunoda: „Azt akarod, hogy ütközzek, vagy mi?”

Az utóbbi időben már azt gondolhattuk, hogy Yuki Tsunoda mostanra lehiggadt az AlphaTaurinál, és maga mögött hagyta a dühös, káromkodó megjegyzéseket a csapatrádión. A Monacói Nagydíjon ezt megcáfolta.

A japán versenyző ezúttal saját csapatára akadt ki, miután arra biztatták, hogy növelje a tempóját, a nem egyszerű körülmények ellenére.

A Monacói Nagydíj szárazon kezdődött, azonban a verseny második szakaszában megérkezett az eső és előkerültek az intermediate gumik. Ekkor Lando Norris és Tsunoda a 9. helyért harcolt, így a japánt arra ösztökélték, hogy nagyobb tempót diktáljon. Versenymérnöke azt javasolta neki, hogy ezt leginkább a féktávokon tudja megtenni.

Tsunoda azonban dühösen így válaszolt: „Tudom, de ez a fék szar!”

A versenymérnök azonban továbbra is ösztönözte versenyzőjét, mire az így reagált: „Azt akarod, hogy ütközzek, vagy mi?”

Norrisnak végül sikerült megelőznie Tsunodát, aki onnantól kezdve egyre lejjebb hátrébb csúszott.

A verseny után, amelyet Tsunoda a 15. helyen fejezett be, a sajtónak elmondta, hogy fékproblémáit vélhetően az időjárás okozta.
„Egész héten küszködtem, száraz körülmények között rendben voltam, de amikor ez az eső elkezdődött, a fékprobléma fokozottá vált” – magyarázta.

„Nem tudtam semmit sem csinálni, és a tempóm nagyon rossz volt. Nagyon nehéz volt, és sokat kellett hátrálnom azért, hogy ne ütközzek, de legalább nem sérült meg az autóm, viszont nagyon nehéz volt kezelni.”

„Természetesen frusztrált vagyok, és a csapat is az, mert ma pontokat lehetett volna szerezni. Nehéz elfogadni, vannak még dolgok, amiken javítani kell, de mindenképpen van pozitívum, amit ki lehet hozni ebből a hétvégéből. Most újraindítjuk magunkat, és Barcelonára koncentrálunk.”

A 2023-as szezon F1-es aranyköpései

Forrás :