fbpx

A Mercedes izgatott lett, amiért beleshettek a Red Bull szoknyája alá

A Mercedes elismerte, hogy minden Forma-1-es csapat tanulmányozni fogja a Red Bull leleplezett padlólemezéről készült fotókat, miután a levegőbe emelték, és mindenki láthatta.

A Red Bull és a Mercedes autóit is daru emelte fel az F1-es Monacói Nagydíj hétvégéjén, amikor Sergio Perez és Lewis Hamilton is falaztak. Ennél nagyobb jelentőséggel az bírt, hogy a királykategória legdominánsabb autója, az RB19 padlója körüli rejtélyt feltárták. A fotósok képeket tudtak készíteni az autó aljáról, amelyeket a Mercedes szerint tanulmányozni fognak, hogy megértsék, hogyan építette meg az autóját a Red Bull. A Mercedes pálya melletti mérnöki igazgatója, Andrew Shovlin így nyilatkozott:

„Ezekkel a szabályokkal a legfontosabb az az elem, amit általában nem láthatsz. Tehát a csapatok az ilyen jellegű fotókon dolgozni fognak. Monaco jó lehetőség arra, hogy ilyen felvételek készüljenek.”

Az RB19 – és minden F1-es autó – teljesítményének jó része a padlólemezről ered, ami természetesen az a rész is, amelyet a legkevesebbszer nézhető meg. Az Aston Martin is elismerte, hogy érdeklődik a Red Bull megoldása iránt, amely minden Forma-1-es autó padlóján megtalálható alkatrész. Tom McCullough, az Aston Martin teljesítményért felelős igazgatója így fogalmazott:

„Már abból is sok tanulható, ahogyan a deszka kopik. Tanulsz abból, ami megérint téged. Rengeteg nagyon felajzott aerodinamikus van fent és lent a boxutcában, akik mindezt megnézik.”

Az RB19 a 2023-as szezon mind a hat F1-es futamát megnyerte eddig, Max Verstappen Monacóban is győzött.

A Pókember intette le a győztes Verstappent Monacóban

Forrás :