fbpx

Az F1 elárverezi a győztesnek szánt imolai tárgyakat, a károsultak megsegítésére

Az F1 Authentics – amely a Memento Exclusives, a brit székhelyű, sportemléktárgyakra specializálódott cég tulajdonában van – a Formula 1-gyel, a Pirellivel, a Ferrari Trentóval, valamint az Automobile Club d’Italiával és a Formula Imolával együttműködve gyűjt pénzt Emilia-Romagna régió Területbiztonsági és Polgári Védelmi Ügynökségének.

Teszik azt követően, hogy a Forma-1 múlt pénteken 1 millió eurót adományozott az alapnak.

A 2023-as Emilia Romagna Nagydíjra a május 19-21-i hétvégén került volna sor, de a rendkívüli áradások miatt a Forma-1 úgy döntött, hogy nem rendezi meg a versenyt Imolában. A döntést a sportág minden részéről támogatás fogadta, hiszen így elkerülhették, hogy további nyomást helyezzenek a mentőszolgálatokra és a térség árvízkárosultjait támogató erőforrásokra.

Az F1 Authentics aukcióján számos exkluzív tárgyat adományoztak, és a teljes bevételt az Emilia-Romagna régió károsultjainak megsegítésére fordítják.

A Pirelli, az F1 globális partnere elárverezi a hivatalos Pole Position Awardot, amelyet az imolai futamon adtak volna át a pole pozíciót megszerző versenyzőnek. Ezt a 2023-as F1-es mezőny összes versenyzője aláírta.

A Ferrari Trento, az F1 hivatalos pezsgője is eladományozza a pezsgőt, amit a tervek szerint imolában locsolt volna szét a győztes. A palackot szintén a teljes mezőny aláírta.

Ezen felül az Automobile Club d’Italia és a Formula Imola eladományozza a négy dobogós trófeát, amelyeket az imolai futamon osztottak volna ki. Ez magában foglalja az első három helyezett trófeáját, valamint a legjobb konstruktőrnek járó trófeát.

Az összes tárgy az F1 Authentics oldalán érhető el május 27 és június 6 között.

Cikkünk születésekor a legtöbb licit (66) a pole pozíciós gumin szerepel, ennek épp 25 175 fontnál jár az ára, ami nagyjából 10,7 millió forintnak felel meg.