fbpx

Leclerc ismét peches hazájában: büntetést kapott

Charles Leclerc a harmadik legjobb időt autózta a Monacói Nagydíj időmérő edzésén, azonban csak a 6. helyről rajtolhat majd a holnapi versenyen.

A Ferrari monacói versenyzője 3 helyes rajtbüntetést büntetést kapott, amiért a kvalifikáción feltartotta Lando Norrist.

Az FIA közleménye szerint Leclerc a saját utolsó Q3-as köre után, a 9-es kanyarban, az alagútban feltartotta a még gyorskörön lévő Norrist. Ezzel megszegte a Forma-1 sportszabályzatának 37.5 cikkelyét, amiért rajtbüntetés jár.

Mindkét versenyző egyetértett abban, hogy a ferraris nem sok mindent tehetett volna biztonságosan annak érdekében hogy ne legyen útban, mivel az alagútban a fényviszonyok is rosszak voltak. A versenybírák pedig megállapították, hogy Leclerc megfelelően reagált a kék zászlóra.

A stewardok azonban felülvizsgálták a csapatrádiókat, és Leclerc számára csapata nem adott figyelmeztetést Norris közeledéséről.

A versenybírók végül úgy ítélték, hogy Leclerc sok mindent megtehetett volna az akadályozás elkerülése érdekében, ha megfelelő időben kapott volna figyelmeztetést a csapattól.

Hajszálon múlt Alonso pole-ja a parádés monacói időmérőn

Forrás :