fbpx

Marko szerint Ricciardo nincs Verstappen vagy Pérez szintjén

Dr. Helmut Marko komolyan alátett Daniel Ricciardo reményeinek, hogy visszatérne a Forma-1 mezőnyébe.

Ugyan a 33 éves ausztrál Ricciardo idén tesztelni fog a Red Bull 2023-as autójával, Marko szerint nem jelölt arra, hogy valóban versenyezhessen. A formel1.de-nek beszélt erről:

„Hol van Ricciardo Max Verstappenhez vagy Sergio Perezhez képest a szimulátorban? Nincs az ő szintjükön.”

A Red Bull 80-éves vezető tisztségviselője nem volt hajlandó számszerűsíteni a különbséget a köridők tekintetében. Azonban úgy tűnt, elutasít minden olyan feltételezést is, hogy Ricciardo akár csak jelölt lenne a küszködő újonc Nyck de Vries helyére az AlphaTaurinál. Így folytatta:

„Az AlphaTauri az AlphaTauri, a Red Bull Racing pedig a Red Bull Racing. Vezethetsz a középmezőnyben, vagy akár az élen, az teljesen más nyomás, totálisan más légkör. Ismerjük Daniel képességeit. Aztán jött a korszaka a Renaultnál.. Majd jött a McLaren, és jött egy visszaesés. Ez nem az a Ricciardo, akit ismertünk.”

Tisztázta végül, hogy „az említett okok miatt” és „a saját maga által tett nyilatkozatok miatt is” Ricciardo jelenleg nincs képben, hogy visszatérhessen.

Marko elismerte, hogy Ricciardo azt mondta neki, érdekli a jövő évi visszatérés egy topcsapatnál, de hozzátette:

„Ezt ő nyilatkozta, és szerintem ez a szünet az aktív sporttól jót tesz neki, hogy megtalálja önmagát, és tudja, mit akar igazán csinálni.”

Marko mégis úgy tűnik, elégedett Ricciardóval a jelenlegi tartalékversenyzői szerepében, ezért így zárt:

„Nagyon remek munkát végez, rengeteg marketing- és PR-tevékenységet végez. Vannak show car bemutatók és fellépések, különösen Amerikában, és ki lenne erre alkalmasabb, mint Ricciardo a mosolyával és a cipőjével?”

Forrás :