fbpx

Hamilton és Wolff dolgoznak az új szerződésen, hiába a Ferrari pletyka

Lewis Hamilton azt állítja, ő és Toto Wolff dolgoznak a hétszeres világbajnok új szerződésén 2024-re és azon túlra.

A Forma-1 nemzetközi médiája által a héten pedzegetett nagy sztori az, hogy a 38 éves Hamilton közvetlen kapcsolatban állhat a Ferrari elnökével, John Elkannal egy esetleges nagyösszegű ajánlatról, ha elhagyja a Mercedest. Ezzel párhuzamosan azonban olyan értesülések is szárnyra keltek, amelyek szerint Charles Leclerc és Carlos Sainz számára Elkann biztosítja, hogy hamarosan a Ferrarihoz szerződnek majd a legnevesebb technikai szakemberek.

Ami a Hamilton-Ferrari susmust illeti, a Bild című ismert német lap kitart amellett, hogy „semmi” nincs a történetben. Hamiltont eközben a La Stampa olasz lap idézte, aki kijelentette, hogy „boldog a Mercedesnél”. Így fogalmazott a brit pilóta:

„Még nem szignóztuk új szerződést, de dolgozunk rajta.”

A Mercedes csapatfőnöke, Wolff hasonlóképp értekezett az Österreich osztrák lapnak hétfőn adott interjújában, amikor a legújabb Hamilton-pletykákról kérdezték:

„Semmi sem igaz ebből. Normálisan egyeztetünk a dolgokról, mindenféle időkényszer nélkül.”

Hamilton a maga részéről igazolta, hogy Wolffal szoros a kapcsolata:

„2013 óta vagyok a Mercedesnél, és rögtön jól kijöttünk. Wolff soha nem mondta nekem, hogy így vagy úgy kell változtatnom, mindig elfogadott olyannak, amilyen vagyok.”

Hamilton egy komolyan továbbfejlesztett Mercedesszel áll rajthoz a hétvégén Monacóban, míg a Ferrari a következő nagydíjon, Barcelonában mutatja be az új hátsó felfüggesztését. Erről az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali a Daily Mailnek beszélt:

„Toto teljesen arra koncentrál, hogy a Mercedes javuljon. Elmondta nekem, hogy a csapaton belül változtatásokat hajtott végre, hogy biztos legyen a megfelelő intenzitás a teljesítmény mielőbbi növeléséhez. Biztos vagyok benne, hogy ez igen hamar meg fog történni.”

Forrás :